Go Makis, go!


Από το lifo.gr / TOY M.HULOT
Ο Μάκης Καλαράς προετοιμάζεται για τους χειμερινούς παραολυμπιακούς στο Sochi και ο Alex καταγράφει τη διαδικασία.

Ο Μάκης Καλαράς είναι ένας αξιοθαύμαστος άνθρωπος. Παραολυμπιονίκης με μεγάλη δύναμη ψυχής και πείσμα που τον έχει φέρει στο βάθρο των μεταλλίων, αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται για τη χειμερινή Ολυμπιάδα της Ρωσίας που θα γίνει στο Sochi to 2014. Το παρακάτω βίντεο το έχει γυρίσει ο Alex Grymanis –που έχει τραβήξει και όλες τις φωτο- ο οποίος τον συνοδεύει σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και την καταγράφει με το φακό του. 

«Ο Μάκης ασχολήθηκε από νωρίς με τον αθλητισμό. Ξεκίνησε με τον Στίβο. Οι επιδόσεις του σε αυτό το άθλημα ξεχώρισαν με την πρώτη του διεθνή διάκριση (5η θέση) στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου το 2003. Οι αθλητικές επιδιώξεις του έγιναν πραγματικότητα όταν κατέκτησε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004 το αργυρό μετάλλιο στη δισκοβολία. Επίσης, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου το 2005 στο Ελσίνκι και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου το 2006 στο Άσσεν. Κέρδισε την 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2007 στην Ταπέι, και την 5η στην Παραολυμπιάδα του Πεκίνου το 2008. Από το 2003 έως και το 2008 ήταν σταθερός Παραολυμπιονίκης στη Δισκοβολία.


                               

Με το sit ski ασχολείται από το 2009, με προπονητή τον Κώστα Ζιντζόβα, πρώην Ομοσπονδιακό προπονητή Εθνικής Ομάδας σκι.

                       

                       

Ο Μάκης συμμετέχει, ως επίσημος καλεσμένος, σε πληθώρα αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων που έχουν ως σκοπό την κοινωνική προσφορά στο σύνολο και φιλοξενείται συχνά σε διάφορα μέσα επικοινωνίας για να δώσει συνεντεύξεις και να μιλήσει για την αθλητική του πορεία. Επίσης, επισκέπτεται πολλά σχολεία, αθλητικές ομάδες, οργανισμούς, συλλόγους και διάφορες κοινωνικές ομάδες ανά την Ελλάδα για να ενημερώνει τους μαθητές και τον κόσμο σχετικά με τα αγωνίσματα της Παραολυμπιάδας, αλλά και για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζονται τα άτομα με αναπηρία, μεταλαμπαδεύοντας Oλυμπιακά ιδεώδη. 

Ο Μάκης είναι ο μοναδικός Έλληνας με κινητική αναπηρία που ασχολείται με το καθιστό σκι (sit ski) και ο μοναδικός Παραολυμπιονίκης στην Ελλάδα που στοχεύει να συμμετάσχει, πέραν των θερινών Παραολυμπιάδων του 2004 & του 2008 και σε χειμερινή Ολυμπιάδα, αυτήν στη Ρωσία το 2014, προβλέποντας μάλιστα σε μια πολύ καλή εμφάνιση. 

                        

                        

                        

Ο στόχος του Μάκη είναι η διάδοση του Παραολυμπιακού Κινήματος, προκειμένου να παρακινήσει και να ενθαρρύνει άτομα με αναπηρία και ιδιαίτερα νέους ανθρώπους να συμμετέχουν ενεργά στον αθλητισμό. 

                        


                                   

Μέσα από τον αθλητισμό επιτυγχάνεται η προαγωγή της αυτονομίας και της ικανότητας αυτοφροντίδας των Α.μεΑ., η βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων τους και η καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος. Επίσης, η ενασχόληση με τον υψηλό αθλητισμό συμβάλλει δυναμικά στην κοινωνικοποίηση και ισότιμη ενσωμάτωση στην κοινωνία των ατόμων με αναπηρία και στην πλήρη αποδοχή και ισότιμη αντιμετώπιση από την κοινωνία». 



Σχόλια