Οι «Μούσες» του Μεξικού / Η κοινότητα όπου η ομοφυλοφιλία θεωρείται τύχη

Από το newsbeast.gr
Δεν περιθωριοποιούνται και δεν διώκονται. Αντίθετα οι ομοφυλόφιλοι στο χωριό Juchitan στην Oaxaca του Μεξικού ζουν εκεί από την εποχή των… Αζτέκων. 

Στη συλλογή φωτογραφιών «Princesses in a land of Machos» του Μεξικανού φωτογράφου Nicola Ókin Frioli, αποτυπώνονται οι «Μούσες», τρεις χιλιάδες ομοφυλόφιλοι που πίνουν μπύρα, είναι μέλη της τοπικής κυβέρνησης και αποτελούν… σύμβολο καλής τύχης για τις οικογένειές τους.

Πριν τον καθολικισμό, γράφει η Daily Mail, η φυλετική ευελιξία ήταν εγγενής στη μεξικανική κουλτούρα. Η πολιτεία της Oaxaca στο νότο έχει διατηρήσει ένα μέρος της κουλτούρας αυτής.

Σύμφωνα με τον φωτογράφο, υπάρχει μία «μούσα» σε κάθε οικογένεια στην πόλη Juchitan και οι ομοφυλόφιλοι λένε για τους εαυτούς τους πως «έπεσαν από μία σκισμένη τσέπη του San Vicente Ferrer» του άγιου-προστάτη του Juchitan, κατά τη διάρκεια της ιερής βόλτας του πάνω από την πόλη. Στην περιοχή θεωρούνται τυχεροί, εκλεκτοί άνθρωποι.

Έχουν κερδίσει τη δική τους θέση στην οικονομική και την πολιτική ζωή και περπατούν περήφανα στους δρόμους ντυμένοι με τις παραδοσιακές γυναικείες φορεσιές απαιτώντας το σεβασμό των 160.000 κατοίκων του Juchitan, λέει ο Frioli.

Ο φωτογράφος έβγαλε τις φωτογραφίες αυτές το 2011.

«Πολλοί από μας είμαστε έτσι επειδή έτσι μας μεταμόρφωσαν οι γονείς μας και μας συμπεριφέρονταν σαν γυναίκες», λέει η Felina στον Frioli. «Δεν είμαι άνδρας… Δεν είμαι γυναίκα… Είμαι μία μούσα και υπάρχει χώρος για όλους στον κήπο του Κυρίου». 








Σχόλια