Θα φτιάξουν καταφύγιο για εγκαταλελειμμένα ζώα στην Αμοργό

Από το zoosos.gr
Ο Δήμος Αμοργού με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραχώρησε στην Animal Zone International μετά από αίτηση της 10 στρέμματα δημοτικής έκτασης για δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων σκυλιών, αδέσποτων γατιών, εγκαταλελειμμένων ιπποειδών καθώς και βοτανικού κήπου.

Ο σύλλογος «Φιλοζωική Μέριμνα Αμοργού» τονίζει αναφορικά με αυτή την εξέλιξη: «Η Animal Zone International είναι μία μη κερδοσκοπική φιλοζωική οργάνωση με έδρα την Νέα Υόρκη η οποία δραστηριοποιείται στο νησί της Αμοργού από το 2007. O ρόλος της στο νησί είναι να στηρίζει την τοπική φιλοζωική και να δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να καλυτερεύσουν οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων του νησιού.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site της http://animal-zone.org/

Η Animal Zone International ζήτησε λοιπόν με αίτηση της από το Δήμο Αμοργού μία έκταση για να δημιουργήσει καταφύγια για τα ζώα μας. Ο δήμαρχος Αμοργού καθώς και ο αντιδήμαρχος και ο πρώην δήμαρχος υποστήριξαν ένθερμα αυτή την ιδέα και χθες παραχώρησαν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μία έκταση 10 στρεμμάτων.

Επιτέλους κάτι αρχίζει να αλλάζει... Η δημιουργία ενός τέτοιου χώρου θα είναι μία ανάσα για εμάς, μια μεγάλη βοήθεια για τα ζώα καθώς και πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες. Η σκέψη είναι να δημιουργηθεί ένα πάρκο-καταφύγιο με ξεχωριστούς χώρους για γάτες, σκυλιά και ιπποειδή, καθώς και βοτανικός κήπος το οποίο θα είναι επισκέψιμο από όλους. Επίσης τα σχολεία θα μπορούν να έρχονται εκδρομές και να ενημερώνονται για τα ζώα, τις ανάγκες τους και τις υποχρεώσεις μας απέναντι τους.

Ελπίζουμε ότι το όνειρο της Animal Zone International να γίνει η Αμοργός ένα νησί πρότυπο όσο άφορα τη φροντίδα των ζώων να γίνει σιγά-σιγά πραγματικότητα...».

Σχόλια