Ησυχία ο λαός κοιμάται

Στην Εφημερίδα των Συντακτών στο φύλλο 181, 21-22-23 Ιουνίου 2013, στις ''νησίδες'' η Λουίζα Καραγεωργίου τελειώνει το καλό της άρθρο γράφοντας: '' Όμως το μαύρο παραμένει. Το μαύρο θα συντροφεύει και τα δυο δεκανίκια της κυβέρνησης. Αυτό το μαύρο στην πολιτική ζωή μας μόνον ο ελληνικός λαός μπορεί να εξαφανίσει.''

Ωραίο ακούγεται, αλλά μάλλον μας κοιμήθηκε ο λαός. Μιλάω με φίλους απ' την Αθήνα και μου λεν ότι το πράγμα με την διακοπή λειτουργίας των κρατικών μέσων ενημέρωσης ''ξεφούσκωσε''. Που 'ναι η φασαρία των πρώτων ημερών, που 'ναι οι καθημερινές κινητοποιήσεις στο δρόμο και στα υπόλοιπα Μ.Μ.Ε. Άσε που μου λεν ότι και οι από μέσα της ΕΡΤ δεν το υποστηρίζουν το πράγμα. Δεν μπορεί να ανακοινώνει ο Καψής την σε τρεις μήνες λειτουργία της ΕΡΤ και να 'ναι τα πράγματα σαν να 'πε σε τρεις μέρες.

Για αυτό λέω ο λαός σαν να κοιμάται, σαν το μαύρο να τον πλάκωσε και δεν αντιδρά, σαν να συνήθισε και αυτό όπως όλα τα προηγούμενα. Έτσι κάνουν την δουλειά τους οι άλλοι, ''καθαρές'' δουλειές όπως τις κάνουν οι τύποι με τα μαύρα κοστούμια, σαν το μαύρο της ΕΡΤ που πίσω κρύβονται ''καθαρές'' δουλειές. 

Μαύρο, μαύρο, μαύρο, σαν κηδεία χωρίς το σαν. Όπως οι άνθρωποι που χάνονται κάθε μέρα.

Καλή εβδομάδα.

β.ψ. 

Σχόλια