Πορτρέτα από τα δωμάτια ανάρρωσης της Νότιας Κορέας

Από το lifo.gr / Από την Άλκηστη Γεωργίου
Η άλλη όψη της πλαστικής ομορφιάς, από την χώρα με τις περισσότερες διορθωτικές επεμβάσεις στον κόσμο. Η Νότια Κορέα έχει το υψηλότερο ποσοστό πλαστικής χειρουργικής ανά κάτοικο, από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Οι επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής έχουν γίνει όχι μόνο ο κανόνας, αλλά «αναπόσπαστο» κομμάτι της λεγόμενης διαδικασίας της αυτο-βελτίωσης, όπως έχει ονομαστεί η νέα μόδα εκμοντερνισμού και εμμονικού καλλωπισμού για άντρες και γυναίκες.

"Πρόκειται για μια κουλτούρα όπου οι άνδρες κρίνονται από τις οικονομικές τους απολαβές, και οι γυναίκες και από την ομορφιά τους. Τα ανδροκρατούμενα ΜΜΕ ενισχύουν διαρκώς το μοντέλο της ιδανικής γυναίκας." 

Ως αποτέλεσμα, υπάρχει μια έντονη, σουρεαλιστική σχεδόν, ομογένεια στην εμφάνιση των νέων γυναικών, όπως άλλωστε καταδείχθηκε και πρόσφατα με τις πανομοιότυπες διαγωνιζόμενες των καλλιστείων Μις Κορέα 2013. 

Η Κορεάτισσα καλλιτέχνης και φωτογράφος Ji Yeo, συνάντησε, για χάρη του project της Beauty Recovery Room, περίπου δέκα γυναίκες που μόλις είχαν πραγματοποιήσει μία τέτοια διορθωτική επέμβαση, και οδηγούνταν στα περιβόητα δωμάτια ανάρρωσης για τα επόμενα εικοσιτετράωρα.. 

Ποτέ πριν η ομορφιά δεν έδειχνε να πονάει τόσο πολύ..











Σχόλια