Κλίμα: η αύξηση της θερμοκρασίας αντιστοιχεί σε τέσσερις ατομικές βόμβες

Από το econews.gr
Με επικίνδυνους ρυθμούς αυξάνεται η θερμοκρασία της Γης, σύμφωνα με τον Δρ. John Cook από το Ινστιτούτο Κλιματικής Αλλαγής του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι διοχετεύουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα από οποιαδήποτε άλλη χρονιά.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Courier Mail, ο επιστήμονας δήλωσε ότι τα αέρια του θερμοκηπίου που παγιδεύουν τη θερμότητα στην ατμόσφαιρα σημαίνουν ότι η Γη αναπτύσσει θερμότητα με τον ρυθμό τεσσάρων ατομικών βομβών, σαν αυτές που έπληξαν τη Χιροσίμα, κάθε δευτερόλεπτο.

Επιπλέον ο Δρ. Cook επισημαίνει ότι το 90% της κλιματικής αλλαγής επηρεάζει τους ωκεανούς, οι οποίοι συμπεριφέρονται ως φυσικό θερμόμετρο, ενώ αλλαγές σημειώνονται επίσης στην ξηρά και στους πάγους, προκαλώντας σοβαρές επιπτώσεις στα ζώα.

Μάλιστα ο κύριος όγκος των δέντρων μετατίθεται προς τις ψυχρότερες περιοχές όπως για παράδειγμα στους πόλους και τα βουνά, ενώ τα ζώα ανταποκρίνονται στην κλιματική αλλαγή ξεκινώντας την αναπαραγωγική περίοδο νωρίτερα κάθε χρόνο.

Σχόλια