Όλα τα παραμύθια δεν έχουν καλό τέλος στην σύγχρονη Ελλάδα

Από το apotis4stis5 / Κώστας Ζουγρής
Ήταν χειμώνας 74-75 όταν ξεκινήσαμε με τον Γιάννη την καθημερινή μας εκπομπή στο Α΄ Πρόγραμμα κάθε πρωί από τις 6 μέχρι τις 8, ο Γιάννης έκανε εκπομπή μέρα παρά μέρα εκ περιτροπής με κάποιον σημερινό βουλευτή και νομίζω κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο κόμματος που προφανώς για να συγκινήσει τους ψηφοφόρους του έβαλε τα κλάμματα όταν μίλησε στην ΕΡΤ για το επερχόμενο κλείσιμο. Μερικούς μήνες αργότερα, τον Μάρτιο, η εκπομπή έγινε απογευματινή και με τη βοήθεια του αείμνηστου Μάικ Ροζάκη που το εισηγήθηκε στον αξέχαστο Μάνο Χατζιδάκι, η εκπομπή έγινε καθημερινή, γεγονός που είχε άμεσο αντίκτυπο στη ζωή μας που χάρις στον Μάνο, ποτέ δεν θα ήταν πια η ίδια.

Σκεφτείτε 39 καλοκαίρια και χειμώνες κολλημένοι εκεί στην ίδια συχνότητα παρέα με πολλούς από εσάς, αλλά και τους γονείς σας και γιατί όχι, σε μερικές περιπτώσεις και τους γονείς των γονιών σας.

Περάσαμε ωραία όλα αυτά τα χρόνια μαζί, μάθαμε και ζήσαμε την έκρηξη του πανκ, την ντίσκο, την άνθιση του χέβυ μέταλ, το grunge, τους νεορομαντικούς, το New Wave, το Hip Hop, την Electronica, την ποπ, τα πάντα. Δεν ξέρουμε πια θα είναι η τύχη μας στην νέα μορφή που θα πάρει, άγνωστο πότε, η νέα ΕΡΤ, το πιθανότερο είναι να μην συνεχίσουμε γιατί δεν νομίζουμε ότι θα βρεθεί κάποιος που θα θελήσει να επεκτείνει την μέχρι τώρα συνεργασία μας, άλλωστε όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα ληφθούν υπ' όψην και κριτήρια ΑΣΕΠ κάτι στο οποίο εμείς ενδεχομένως υστερούμε έναντι των νέων.

Σ' αυτό που υπερτερούμε, αλλά όμως δυστυχώς για μας δεν λαμβάνεται υπ' όψιν, είναι ότι είμαστε οι μακροβιότεροι εργαζόμενοι σε καθημερινή βάση σε κρατικό ή δημόσιο φορέα πάντοτε με απόλυτα τυπικές απολαβές. Ακόμα και ο Μητσοτάκης φαντάζομαι δεν θα εκλέχθηκε για κάποια περίοδο βουλευτής, οι υπόλοιποι συνταξιοδοτούνται στα 35 ή και λιγότερα χρόνια, οπότε ήδη έχουμε γράψει ιστορία που όμως διακόπτεται παρά τη θέλησή μας.

13 έλληνες πρωθυπουργοί έκαναν ή κάνουν τη θητεία τους στη διάρκεια των εκπομπών μας και 8 προέδροι δημοκρατίας, με τον 8ο να υπογράφει την νομοθετική ρύθμιση για το κλείσιμο της ΕΡΤ που δυστυχώς φοβάμαι ότι όπως και η χώρα μας, θα είναι το πείραμα για το κλείσιμο κι άλλων ανάλογων οργανισμών.

Μια ζωή σαν παραμύθι λοιπόν, αλλά δυστυχώς στη χώρα μας ακόμα και τα παραμύθια συχνά δεν έχουν αίσιο τέλος. Ο Γιάννης που είναι εκτός Ελλάδος και εγώ, σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας όλα αυτά τα χρόνια, ενδιαφέρον που μας βοήθησε τόσο στην προσωπική μας ζωή, αλλά και στην αγάπη μας για τη μουσική. Πραγματικά χωρίς εσάς δεν θα είμασταν τίποτα (ειδικά εγώ, γιατί ο Γιάννης έκανε εκπομπές και πριν). Τα περισσότερα από όσα πετύχαμε στην ζωή μας τα οφείλουμε σε εσάς που είσαστε ακροατές μας όλο αυτό το διάστημα. 

Ευχαριστούμε και την ΕΡΤ για όσα μας πρόσφερε όλα αυτά τα χρόνια παρά τις κατά καιρούς πικρίες, ίσως τα ξαναπούμε σε κάποιο διάστημα, ίσως όχι.

Εμείς θα είμαστε εδώ στο site apotis4stis5, όσο αντέξουμε και θα μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο Facebook και στο Twitter apotis4stis5, υπάρχει και το e-mail: apotis4stis5@yahoo.com

Σχόλια