Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος στην Κίνα

Από το advendure.com / του Δημήτρη Τρουπή

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος αγωνίζεται το Σάββατο 18 Μαΐου, σε έναν ιδιαίτερο και εξαιρετικά όμορφο αγώνα στην μακρινή Κίνα, το Great Wall Marathon. Πεδίο δράσης, ένα κορυφαίο ιστορικό μνημείο της ανθρωπότητας, το Σινικό Τείχος. Ο Δημήτρης μίλησε με το Advendure, παρά τις δυσκολίες επικοινωνίας που αντιμετωπίζει στην Κίνα (όπως μας είπε, το facebook δεν λειτουργεί κανονικά καθώς και αρκετές άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες όπως το youtube για παράδειγμα), δίνοντας μας κάποιες πληροφορίες για τον αγώνα και την κατάσταση του.

Μας έστειλε επίσης μερικές πολύ όμορφες φωτογραφίες από τις προπονήσεις του στο Σινικό Τείχος στην διαδρομή του αγώνα, η οποία όπως μας δήλωσε είναι ενδιαφέρουσα, ιδιαίτερη αλλά και αρκετά δύσκολη. Ο καιρός είναι ανάλογος με την Ελλάδα αυτήν την εποχή. Όπως περιγράφει ο Δημήτρης, ιδιαίτερο χαρακτηριστικό δυσκολίας του αγώνα είναι τα πάρα πολλά σκαλιά που θα ανεβοκατέβουν οι αθλητές στην διαδρομή, τα οποία υπολογίζει περίπου στις 9.000!

Επίσης, η διαδρομή έχει και αρκετά στενά μονοπάτια, αλλά και επίπεδα (flat) κομμάτια, και ο Δημήτρης θεωρεί ότι κλειδί για την απόδοση του στον αγώνα θα είναι το πώς θα είναι η κατάσταση των ποδιών του μετά από τόσα σκαλοπάτια ώστε να τρέξει δυνατά – όπως γνωρίζει πολύ καλά άλλωστε – τα επίπεδα κομμάτια.


Όπως μας περιγράφει, ο αγώνας ξεκινάει και τελειώνει σε ένα φτωχικό αλλά γεμάτο ζωή, χωριό 2 ώρες από το Πεκίνο. Το σκηνικό και η γενικότερη ατμόσφαιρα θυμίζουν ταινία του Τσάκι Τσαν της 10ετίας του 1980, όπως μας είπε χαριτολογώντας.

Οι διοργανωτές δεν είναι Κινέζοι, αλλά μια ομάδα-παρέα-συνεργάτες από Αυστραλία, Δανία και ίσως κάποια ακόμη χώρα που έχουν φτιάξει ένα-δυο πακέτα για τους δρομείς που έρχονται από το εξωτερικό. Με αυτό τον τρόπο το πρόβλημα της σχεδίασης του ταξιδιού είναι λυμένο. Όπως λέει ο Δημήτρης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είναι στην Ευρώπη και τα πάντα στην Κίνα λειτουργούν διαφορετικά. Εύκολα μπορεί να σε εκμεταλλευτεί κάποιος μιας και ελάχιστοι μιλούν την αγγλική γλώσσα. Στο πακέτο οποίο είναι πλήρες, περιλαμβάνονται εισιτήρια, διαμονή, ξεναγήσεις, μετακινήσεις κτλ.


Θα προσπαθήσει όπως μας είπε να στείλει τα αποτελέσματα άμεσα όταν μπορέσει να έχει σύνδεση, όπως και πληροφορίες για το πως έζησε τον αγώνα.

Ο Δημήτρης στέλνει τους χαιρετισμούς του από την μακρινή Κίνα, σε όλη την δρομική κοινότητα στην χώρα μας.

Σχόλια