Tρέχοντας με τη Salomon στη Utah / Salomon Advance Week 2013

Από το runnermagazine.gr / Aνταπόκριση του Δημήτρη Θεοδωρακάκου
Το Salomon Advance Week είναι ουσιαστικά μία εβδομάδα δοκιμών για τη Salomon! Σε αυτό το διάστημα οι κορυφαίοι mountain runners της εταιρείας από όλο τον κόσμο μαζεύονται και δοκιμάζουν τα προϊόντα των επόμενων συλλογών ανταλλάσοντας ιδέες με το τεχνικό team της Salomon, ενώ κρίνουν παλαιότερα μοντέλα και τεχνολογίες και σχολιάζουν τη λειτουργικότητά τους. Φέτος, το Advance Week "σκαρφάλωσε" στα μονοπάτια της Utah των ΗΠΑ και ο Έλληνας πρωταθλητής και μέλος της διεθνούς ομάδας της Salomon, Δήμήτρης Θεοδωρακάκος, ήταν εκεί. Στο κείμενο που ακολουθεί μας μεταφέρει τις εντυπώσεις του!


"Αρχικά δεν είχα καταλάβει, αλλά για είμαι ειλικρινής, δεν είχα μπει στην διαδικασία να δω στα διάφορα link που μου έστελναν απο την Salomon, την ιδιαιτερότητα του μέρους που μας περίμενε για το φετινό Advance week.

Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα, αν και στη διεθνή ομάδα είμαι για δεύτερη χρονιά, μιας και πέρυσι που έγινε στην πανέμορφη Καρδαμήλη λόγο αγωνιστικής υποχρέωσης στον μαραθώνιο απουσίαζα.

Ο λόγος που οργανώνεται αυτή η εβδομάδα είναι κυρίως η δοκιμή προτότυπων προίοντων και ιδεών αλλά και η εξέλιξη προηγούμενων μοντέλων, απο τους αθλητές και τους ανθρώπους της Salomon, ώστε το προσωπικό έρευνας και ανάπτυξης της εταιρίας να μπορέσει να καταλάβει καλύτερα τις ανάγκες τους.
Βρεθήκαμε λοιπόν στην έρημο της Utah, λίγο περισσότερο απο 200 μίλια μακριά απο το Sault Lake City, κοντά στην μικρή πόλη Moab, διάσημη για τις διαδρομές mountain bike και φυσικά το Slick Rock .

Το υψόμετρο στη βάση της τεράστιας κοιλάδας που βρισκόμασταν ήταν γύρω στα 1.300 με πολλά φαράγγια γύρω - γύρω, όπως το διάσημο Arches National Park, και κατά μήκος του ποταμού Colorado ο οποίος διασχίζει την Χώρα για ακόμα 400 περίπου μίλια!

Καθημερινά διανύαμε αρκετά χλμ. σε διαδρομές που δεν έχω ξανασυναντήσει και το τοπίο έμοιαζε "σεληνιακό" θυμίζοντας ίσως... ταινίες Western . Στα μονοπάτια κυριαρχούσε μια κόκκινη σκόνη-άμμος, χαρακτηριστικό στοιχείο της μορφολογίας του εδάφους της περιοχής, και κατά διαστήματα ήταν αρκετά πετρώδη.


Δυστυχώς δεν μπορώ να προβώ σε λεπτομέρειες όσον αφορά τον σχεδιασμό της ημέρας ή των προίοντων για ευνόητους λόγους.

Πέραν όμως όλων των παραπάνω η σημαντικότερη εμπειρία που αποκτάς σε ένα τέτοιο "προπονητικό camp" είναι η συναναστροφή με αθλητές απο όλο τον κόσμο, με εντελώς διαφορετική κουλτούρα και προσέγγηση των πραγμάτων, όμως με κοινή βάση την αγάπη και το πάθος για αυτό που κάνουμε. Πραγματικά διευρίνονται οι ορίζοντες και απελευθερώνεται η σκέψη.

Εδω θα ήθελα να τονίσω ότι σε καμία περίπτωση η διαδικασία αυτή δεν είναι όμοια όπως στους αγώνες όπου βρισκόμαστε για μια-δυο ημέρες, με συγκεκριμένες ίσως συνήθειες ο καθένας!

Με τον συναθλητή του, Miguel Heras
Ενδεικτικά θα πω πως αρκετοί απο τους παρόντες αθλητές της διεθνούς ομάδας μας σας είναι γνωστοί απο την αγωνιστική τους δραστηριότητα όπως , ο νικητής του περσινού UTMB, Fr. D'hane, ο Τom Owens, ο Philipp Reiter, ο Ryan Sandes, ο Cameron Claiton, ο Jorge Maravilla, ο Jonathan Wyatt, η Emelie Forsberg, η Anna Frost, η Zhanna Vokueva, η Silvia Serafini, η Tina Lewis κ.α

Δωμάτιο με θέα τον ποταμό Κολοράντο για τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο

Σχόλια