RICHIE HAVENS ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΑ 72 ΤΟΥ II


Από το apotis4stis5.com
Όσοι έχουν μεγάλες σε αριθμό δισκοθήκες, σίγουρα θα νοιώθουν συχνά την απληστία να αποκτήσουν κι άλλα άλμπουμ από συγκεκριμένους τραγουδιστές, όσα κι αν είναι αυτά.

Ο Richie Havens που πέθανε χθες σε ηλικία 72 ετών από καρδιακή προσβολή ήταν και θα είναι από τους καλλιτέχνες που δεν χορταίνεις να ακούς τα άλμπουμ του στα οποία είχε πάντα εξαιρετικές ερμηνείες και επιλογές. 

Ο Richie κουβαλούσε πάντα ένα ξεχωριστό συμβολισμό, ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που ανέβηκε στην σκηνή του Woodstock τραγουδώντας το ανεπανάληπτο Freedom με ένα τρόπο που έκανε όλο τον πλανήτη να πιστέψει ότι πραγματικά αυτό το πολύτιμο αγαθό μπορούσε να γίνει επιτέλους δικό του για πάντα ανεξάρτητα το μέρος στο οποίο κατοικούσε. 

Ο Richie ένα μήνα πριν είχε ανακοινώσει την οριστική αποχή του από τα μουσικά πράγματα, αλλά η καρδιά του δεν άντεξε σταματώντας μία πορεία που είχε ξεκινήσει από τα μέσα της δεκαετίας του '60 στα κλαμπ του Village στην Νέα Υόρκη όπου τραγουδούσε folk, blues και gospel με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. 

Ενας από αυτούς που τον είχαν ξεχωρίσει, ήταν ο Bob Dylan, τραγούδια του οποίου συχνά ερμήνευε ο Havens, o Dylan τον αναφέρει και στα αποπνημονεύματά του παρατηρώντας ότι ο Richie κυκλοφορούσε πάντα με ένα καπέλο έχοντας ένα όμορφο κορίτσι δίπλα του και πάντα τα κατάφερνε να εντυπωσιάζει. 

Ο Ηavens που ήταν ο μεγαλύτερος από 9 αδέλφια, ηχογράφησε 2 άλμπουμ σε μικρή εταιρία πριν το 1966 υπογράψει στην Verve έχοντας σαν μάνατζερ τον Albert Grosman που ήταν παράλληλα και μάνατζερ του Dylan. 

Ξεχωριστές ήταν και οι διασκευές που έκανε στα τραγούδια των Beatles γνωρίζοντας μάλιστα μεγάλη επιτυχία με το Here Comes The Sun. 

To 2004 σε συνεργασία με τους Groove Armada ηχογραφεί το Hands Of Time για την ταινία του Tom Cruise, Collateral προσεγγίζοντας μια νεότερη γενιά. To τελευταίο του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2008 με τίτλο Nobody Left To Crown.



Σχόλια