Huffington Post: ''Στη σκιά του φόβου οι ομοφυλόφιλοι στην Ελλάδα''


Από το www.news247.gr / Δέσποινα Δημά / 26.11.2012 
Το δημοσίευμα της εφημερίδας φιλοξενεί τις μαρτυρίες δύο ομοφυλόφιλων ανδρών που καταγγέλλουν τις βίαιες επιθέσεις εναντίον τους, σκιαγραφώντας το κλίμα φόβου που επικρατεί στην Ελλάδα

Μία νέα πραγματικότητα δημιουργείται στην Ελλάδα για τους ομοφυλόφιλους, οι οποίοι αναγκάζονται να ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν, λόγω της αύξησης των εθνικιστικών φωνών που τίθενται εναντίον της κοινότητάς τους.

Σε μία Ελλάδα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, οι επιθέσεις εναντίον των ομοφυλόφιλων πληθαίνουν, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ''Huffington Post''. Οι προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων που βίωσαν τα ρατσιστικά σχόλια και τις άνευ προηγουμένου συμπεριφορές σοκάρουν και δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος.

Ο 39χρονος Σταμάτης Περαματζής περιγράφει τι του συνέβη, όταν έξω από ένα πάρκινγκ σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας, εκείνος και ο φίλος του δέχτηκαν απειλές από δύο άνδρες.

Ντυμένοι στα μαύρα τους πλησίασαν και τους φώναξαν: ''Θα σας πετάξουμε έξω από την Ελλάδα και δε θα επιστρέψετε ποτέ''. Αν και προσπάθησαν να τους αγνοήσουν εκείνοι συνέχισαν την προκλητική συμπεριφορά τους λέγοντας: ''Θα σας δώσουμε ένα μάθημα''. Το χειρότερο απετράπη όταν έκανε την εμφάνισή του ένας φύλακας και τους απομάκρυνε.

Το περιστατικό δεν αναφέρθηκε στην αστυνομία.

Ο 25χρονος Στέφανος Αγελαστός, τον περασμένο Αύγουστο, μπήκε στη λίστα των θυμάτων που δέχθηκαν επίθεση εξαιτίας των σεξουαλικών του προτιμήσεων.

Βρισκόταν σε στάση λεωφορείου με το φίλο του, όταν τον πλησίασαν δύο άνδρες με μηχανή. Τους ρώτησαν αν είναι ομοφυλόφιλοι και όταν το παραδέχτηκαν, δέχθηκαν την επίθεσή τους. ''Ξαφνικά άρχισαν να μας γρονθοκοπούν και να μας κλωτσάνε. Κατάφερα να βρω το κινητό μου και να καλέσω την αστυνομία'' δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο 25χρονος καταγγέλλει και τη συμπεριφορά των περαστικών: ''Μας αγνοούσαν. Μόνο ένας Πακιστανός και ένας χρήστης ναρκωτικών ήρθαν να μας βοηθήσουν''.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων τα θύματα δεν καταγγέλλουν τις επιθέσεις στην αστυνομία γιατί ξέρουν πως δε θα γίνει κάτι, ενώ όσοι απευθύνονται στις αρχές, ποτέ δεν έχουν δικαιωθεί με τον εντοπισμό των δραστών.

Σχόλια