Ο Ζήκος, ο Λύκος ψάχνει την αγαπημένη του στον ΙΑΝΟ στη Θεσσαλονίκη...

Από την 1η ως την 6η Απριλίου, την εβδομάδα που γιορτάζει σε όλο τον κόσμο, το παιδικό βιβλίο, ο Ζήκος, ο Λύκος και ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα βρίσκονται στον ΙΑΝΟ Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 7)! 


Από τη Δευτέρα 1η Απριλίου και ως την Παρασκευή 5 Απριλίου, κάθε πρωί, από τις 11.00 ως τις 13.00 θα υποδεχόμαστε 50 μαθητές νηπιαγωγείου και πρώτων τάξεων δημοτικού (Α’-Γ΄).

Για δηλώσεις συμμετοχής σχολικών τάξεων και για τον καλύτερο προγραμματισμό της δράσης παρακαλούμε καλέστε το συντομότερο στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, στο τηλέφωνο 2310555920. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Η δράση υλοποιείται δωρεάν από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ σε συνεργασία με τον συγγραφέα και εικονογράφο Μιχάλη Καζάζη, τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο και τα Βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου και της ευαισθητοποίησης των παιδιών σε θέματα προστασίας της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος. 

Η έκδοση υποστηρίζει τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ 
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΚΤΟΥΡΟ 
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΣΗ 

http://www.arcturos.gr/eshop/prod.php?pr=221 

Λίγα λόγια για το βιβλίο 
ΖΗΚΟΣ, Ο ΛΥΚΟΣ, Μιχάλης Καζάζης, εκδόσεις ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ 
«Δε μ’ ενδιαφέρουν πια τ’ αρνιά», είπε ο Ζήκος ο λύκος. 
«Αγαπάω την πιο όμορφη λύκαινα του βουνού, αλλά δεν ξέρω πώς να της το πω»… 

Θα καταφέρει άραγε ο Ζήκος να κατακτήσει τη λύκαινα της καρδιάς του; Η χελώνα η Πανωραία, ο Τζίμης ο λαγός, ο αρκούδος ο Πατού, ο Λουκής ο τυφλοπόντικας, ο Τρύφωνας η νερόκοτα κι οι υπόλοιποι φίλοι του είναι έτοιμοι να τον βοηθήσουν. 

Με αφορμή την τρυφερή ιστορία του Μιχάλη Καζάζη, γνωρίζουμε τον λύκο (Canis lupus) μαζί με άλλα είδη της άγριας ζωής που ζουν στα δάση και στα βουνά μας και χρειάζονται την προστασία μας. 

Περισσότερες πληροφορίες: 
Ο Μιχάλης Καζάζης, συγγραφέας και εικονογράφος του βιβλίου θα διαβάζει το τρυφερό παραμύθι «Ζήκος, ο Λύκος» σε παιδιά νηπιαγωγείου και πρώτων τάξεων του Δημοτικού. 

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα προβάλλει εικόνες και θα δώσει πληροφορίες για τον αληθινό λύκο που ζει στην ελληνική φύση. Παράλληλα θα πραγματοποιούνται δημιουργικά εργαστήρια μάσκας και origami με θέμα το λύκο, για παιδιά. 

Οι ώρες που μπορείτε να βρεθείτε στον ΙΑΝΟ για να συναντήσετε τον Ζήκο, τον Λύκο, τον δημιουργό του Μιχάλη Καζάζη και τον βοηθό του, τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ είναι: 

Δευτέρα ως Παρασκευή, 1-5 Απριλίου 

Πρωινά, 11.00-13.00 για τα σχολεία 

Σάββατο 6 Απριλίου, 12.00-14.00, για τους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.

Σχόλια