ΝΤΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑ: Βίωσα τον ρατσισμό

Από το www.dete.gr / 02 Δεκεμβρίου 2010

Έζησε τον ρατσισμό στο πετσί της και ως άνθρωπος που ποτέ δεν μάσησε τα λόγια του βγήκε και το είπε δημοσίως. Κατάθεση ψυχής χθες από τη δημοφιλή ηθοποιό Ντίνα Κώνστα.

Καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινό mou», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ΑIDS, εξομολογήθηκε τη δική της ιστορία. Η δημοφιλής ηθοποιός μίλησε αναλυτικά για το πώς βίωσε τον ρατσισμό όταν χρόνια πριν επισκεπτόταν έναν φίλο της που ήταν φορέας του AIDS και ο οποίος νοσηλευόταν σε δημόσιο νοσοκομείο. Ενώ ο κόσμος στην αρχή την πλησίαζε, της μιλούσε και της ζητούσε αυτόγραφα, όταν γνωστοποιήθηκε ότι επισκεπτόταν στο νοσοκομείο οικείο της πρόσωπο που έπασχε από AIDS, έζησε κάτι εντελώς απροσδόκητο. Οπως δήλωσε, μπήκε στο ασανσέρ προκειμένου να μεταβεί στον όροφο όπου βρισκόταν το δωμάτιο που νοσηλευόταν ο φίλος της και όλοι αυτομάτως εξήλθαν!

Η «Espresso» επικοινώνησε με την ηθοποιό, η οποία μας μίλησε για εκείνες τις ιδιαίτερα περίεργες στιγμές... «Ενιωσα έντονα τον ρατσισμό και προσπαθούσα να έρθω στη θέση του φίλου μου. Αφενός προσπαθούσα να του δώσω κουράγιο -τότε "έφευγαν" πολύ γρήγορα οι ασθενείς, καθώς δεν υπήρχαν τα σύγχρονα φάρμακα και οι κατάλληλες αγωγές προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η μάστιγα και επομένως να ζήσουν περισσότερο- από την άλλη όμως δεν περίμενα τέτοια αντίδραση από τον κόσμο. Με ξένισε. Οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται και εγώ προσπαθούσα να του σταθώ».

Η Ντίνα Κώνστα πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Μάνα, μητέρα, μαμά» που ανεβαίνει στο θέατρο «Βεάκη». Η γνωστή ηθοποιός έχει δρέψει δάφνες όπου κι αν εμφανίστηκε (TV, κινηματογράφος, θέατρο). «Εβγαλα αρκετά λεφτά για να ζω αξιοπρεπώς. Υπήρχαν, όμως, και περίοδοι της ζωής μου που δεν είχα λεφτά ούτε για τσιγάρα...»


Σχόλια