Τα Σαββατοκύριακα στο Μουσείο Συναισθημάτων

Από το www.mce.gr
Μπορείτε να ανακαλύψτε, παίζοντας την έκθεση του μουσείου!

Το Μουσείο Συναισθημάτων κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 10 το πρωί έως τις 1 το μεσημέρι, υποδέχεται μικρούς και μεγάλους επισκέπτες για να ανακαλύψουν τη διαδραστική έκθεση: «Ποιος είμαι εγώ;»

Παίζοντας με τα εκθέματα μπορούμε να γνωρίσουμε περισσότερο τον εαυτό μας: τα ταλέντα μας, τις δυσκολίες μας, τις ανάγκες μας, τα συναισθήματα, τα όνειρα και τις επιθυμίες μας!

Είσοδος στην έκθεση: 4 ευρώ

Μπορείτε να συμμετέχετε σε εργαστήριο για μικρούς και μεγάλους!

Στη 1 το μεσημέρι κλείνει ο εκθεσιακός χώρος του μουσείου και ξεκινάει κάθε Σάββατο και κάθε Κυριακή ένα διαφορετικό εργαστήριο σχεδιασμένο και εμπνευσμένο από την έκθεση του μουσείου με στόχο την ευχάριστη και δημιουργική επικοινωνία ενηλίκων και παιδιών. 
Όλα τα εργαστήρια έχουν διάρκεια μια ώρα και επαναλαμβάνονται σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Ακολουθούν οι τίτλοι, οι ημερομηνίες και οι σύντομες περιγραφές τους. 

Είσοδος στα εργαστήρια: 8 ευρώ 
(στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ
ή αλλιώς παραμυθοκαμώματα
για ενήλικες και παιδιά 5-12 ετών

Κάθε φορά που φτιάχνουμε ένα παραμύθι ενεργοποιούμε και επεξεργαζόμαστε δημιουργικά τον εσωτερικό μας κόσμο μέσα στο ασφαλές και συμβολικό περιβάλλον του παραμυθιού μας.  
Τι είναι λοιπόν τα παραμυθοκαμώματα;
Τα παραμυθοκαμώματα είναι εργαστήρια μυθοπλασίας όπου μικροί και μεγάλοι μαζί φτιάχνουμε το δικό μας παραμύθι!... άλλοτε με φοβισμένους ιππότες, άλλοτε με θυμωμένες μάγισσες, άλλοτε με ντροπαλούς γάτους, άλλοτε με χαρούμενες κουκουβάγιες και το σίγουρο είναι ότι κάθε φορά τα παραμυθοκαμώματα μας θα είναι μοναδικά! Φέτος λοιπόν όλα τα παραμυθοκαμώματα είναι αφιερωμένα στα συναισθήματα!!

«Παραμυθοκαμώματα… με εκπλήξεις!»
(Μάρτιος: 2, 9, 16, 23, 24, 30, 31)

«Παραμυθοκαμώματα… του φόβου!»
(Απρίλιος: 6, 13, 20, 27)

«Πασχαλινά παραμυθοκαμώματα !»
(Απρίλιος:28, 29, 30 Μάιος: 2, 7, 8, 9, 10)

«Παραμυθοκαμώματα… μιας μεγάλης επιθυμίας!»
(Μάιος: 11, 18, 25, 26)

«Παραμυθοκαμώματα … της βαρεμάρας!»
(Ιούνιος: κάθε Σάββατο & Κυριακή)

Παραμυθοκαμώματα…της ξεγνοιασιάς!
(Ιούλιος: κάθε Σάββατο)

Είσοδος στα εργαστήρια: 8 ευρώ
(στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση)

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ...
ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ!
για ενήλικες και παιδιά 6-12 ετών

Στόχος των εργαστηρίων είναι να ενθαρρύνουν μικρούς και μεγάλους να γνωριστούν και να γνωρίσουν τον εαυτό τους καλύτερα μέσα από το παιχνίδι, τη ζωγραφική, τα παραμύθια, τα χρώματα, τους ήχους. Τα συγκεκριμένα εργαστήρια έχουν σχεδιαστεί με βάση τα θέματα της έκθεσης του μουσείου και με σκοπό την ευχάριστη και δημιουργική επικοινωνία ενηλίκων και παιδιών.

«Ζήλια = θυμός + ;»

Τι είναι η ζήλια; Τι χρώμα έχει; Τι σχήμα έχει; Τι σχέση έχει ο θυμός με τη ζήλια ; Είναι δυνατόν η ζήλια να κρύβει μια επιθυμία; Ένα δημιουργικό εργαστήριο για να ανακαλύψουμε τη μυστηριώδη σχέση της ζήλιας του θυμού και της επιθυμίας!

«Τα δυο πρόσωπα του φόβου»

Ο φόβος μας δυναμώνει ή μας κάνει αδύναμους; Μας προστατεύει ή μας βάζει σε κίνδυνο; Μας σπρώχνει ή μας κρατάει; Μήπως μας διασκεδάζει καμιά φορά; Ένα δημιουργικό εργαστήριο για να γνωρίσουμε καλύτερα το συναίσθημα του φόβου.

Ημερομηνίες: 20 Ιανουαρίου,3, 17 Φεβρουαρίου, 3, 17 Μαρτίου
Είσοδος στα εργαστήρια: 8 ευρώ
(στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση)

«Ποιος είμαι εγώ; Ποιος είσαι εσύ;»

Τους τελευταίους μήνες της διαδραστικής έκθεσης «Ποιος είμαι εγώ;» το συγκεκριμένο εργαστήριο θα μας δώσει την ευκαιρία να φτιάξουμε το πορτρέτο του εαυτού μας, να γνωριστούμε και να γνωρίσουμε τον εαυτό μας καλύτερα μέσα από ένα ταξίδι με τα εκθέματα του μουσείου! 

Ημερομηνίες: 7, 21 Απριλίου, 19 Μαΐου
Είσοδος στα εργαστήρια: 8 ευρώ
(στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση)

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ
ή αλλιώς παραμύθια μετά μουσικής!
για ενήλικες και παιδιά 4 έως 94 ετών

Αναγνωρίζοντας την ανεκτίμητη αξία των παραμυθιών για τη συναισθηματική καλλιέργεια ενηλίκων και παιδιών το Μουσείο Συναισθημάτων πραγματοποιεί τη δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα εργαστήρια παραμυθιών.

Στόχος των εργαστηρίων είναι τα παιδιά μαζί με τους ενήλικες που τα συνοδεύουν να ταξιδέψουν στον κόσμο των παραμυθιών αλλά και να αγαπήσουν το χώρο του μουσείου σαν ένα χώρο βιωματικής μάθησης και ψυχαγωγίας.

Τα παραμύθια και οι δραστηριότητες που τα ακολουθούν είναι προσεκτικά επιλεγμένα και προσαρμοσμένα στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες κάθε ηλικίας. Κάθε φορά καινούριες ιστορίες αποτελούν το πρόγραμμα. Η αφήγηση εμπλουτίζεται και τα παραμύθια ζωντανεύουν με κιθάρα, τραγούδι και κρουστά όργανα. Μέσα από παιχνίδια αυτοσχεδιασμού η φαντασία ενεργοποιείται και μικροί μεγάλοι μαζί έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη μαγεία των παραμυθιών.

«Εγώ, ένας μεγάλος μικρός!»

Ποιος είμαι εγώ; Ποιος κρύβεται μέσα στο μικρό μου σώμα; Σε τι διαφέρω από τους άλλους; Τι μπορώ να καταφέρω; Πως νιώθω; Τι αισθάνομαι; Ιστορίες με ήρωες μικρά παιδιά που ανακαλύπτουν τον κόσμο μέσα τους και γύρω τους, εξερευνούν, ρισκάρουν και πάντα γυρίζουν στο σπίτι τους έχοντας μεγαλώσει λίγο μέσα από τη διαδρομή.


«Τι ωραία που θα ήταν…»

Παραμύθια με ήρωες που επιθυμούν, θέλουν, λαχταρούν κάτι με όλη τους την καρδιά και ξεκινούν να το βρουν παρ΄ όλες τις δυσκολίες. Θα τα καταφέρουν; Ας περιπλανηθούμε μαζί τους και θα δούμε.

Ημερομηνίες: 14 Απριλίου, 12 Μαΐου 
Είσοδος στο εργαστήριο: 8 ευρώ
(στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση)

Σχόλια