Κλερ Λόμας νικήτρια στις καρδιές μας

Από το runnermagazine.gr
Η Κλερ Λόμας, βλέπετε, εδώ και 5 χρόνια είναι παράλυτη από το στήθος και κάτω μετά από ατύχημα που είχε όταν έκανε ιππασία το 2007. Αυτό όμως δεν την εμπόδισε να δηλώσει και τελικά να τρέξει τον μαραθώνιο του Λονδίνου με τη βοήθεια μίας ειδικής βιονικής φόρμας που υποστήριζε την κίνησή της. Μπορεί να μην τερμάτισε με τους πρώτους, να μην τερμάτισε ούτε καν την ημέρα της διεξαγωγής του αγώνα αλλά 16 μέρες μετά πέρασε την τελική γραμμή διανύοντας καθημερινά από λίγα χιλιόμετρα. 

Πάντοτε δίπλα της ήταν οι δικοί της άνθρωποι, ο σύζυγος της, οι γονείς της αλλά και η ενός έτους κορούλα της. Δυστυχώς στον τερματισμό δεν βρέθηκε κάποιος από τη διοργάνωση για να δώσει στη Λόμας το μετάλλιο που δικαιούτο, όπως και κάθε δρομέας που τερμάτισε τον αγώνα, όμως για αυτό φρόντισαν εκατοντάδες δρομείς που χάρισαν το δικό τους στη Βρετανίδα -πλέον- μαραθωνοδρόμο. 

Η 32χρονη όμορφη Βρετανίδα έγινε έτσι ο πρώτος άνθρωπος που τερμάτισε ποτέ αγώνα μαραθωνίου με τέτοια φόρμα ενώ πέτυχε το σκοπό της αφού συγκέντρωσε αρκετές χιλιάδες ευρώ για φιλανθρωπικούς σκοπoύς τη στιγμή που ευαισθητοποίησε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Το σημαντικότερο είναι βέβαια πως με την κίνηση της αυτή έδωσε δύναμη και ελπίδα σε χιλιάδες κόσμου που αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα αποδεικνύντας πως η δύναμη της ψυχής είναι πραγματικά ανίκητη! 

Η ιστορία της
Η Λόμας ήταν καταξιωμένη αθλήτρια της ιππασίας όμως το 2007 είχε ένα ατύχημα όταν το άλογο της συγκρούστηκε με ένα δέντρο με την αθλήτρια να παθαίνει κατάγματα στην πλάτη, στο λαιμό και στα πλευρά. Τα κατάγματα στην πλάτη της όμως προκάλεσαν πρόβλημα στη σπονδυλική της στήλη με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτη από το στήθος και κάτω. Η Κλερι ωστόσο ποτέ δεν το έβαλε κάτω και από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε φυσικοθεραπείες με αποτέλεσμα να επιδείξει γρήγορα βελτίωση. Ο στόχος της σήμερα είναι να περπατήσει και πάλι αλλά και να μαζέψει αρκετά χρήματα για την έρευνα για τη θεραπεία παρόμοιων περιστατικών. 

Εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για την Κλερ Λόμας αλλά και το έργο της.

Δείτε το βίντεο του τερματισμού της

                                      

Σχόλια