Ο γηραιότερος κλόουν στον κόσμο

Από το parakseno.gr
Θα ήθελα να πεθάνω πάνω στη σκηνή με ένα ζευγάρι παιδικά μάτια να με κοιτάζουν γεμάτα ευτυχία και χαρά», λέει ο 95 χρονος Floyd ή «Creeky», όπως είναι το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο.

Λαμβάνοντας δίκαια μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόλ Γκίνες, καθώς είναι ο γηραιότερος κλόουν στον κόσμο που συνεχίζει να διασκεδάζει ασταμάτητα μικρούς και μεγάλους, ο πρώην κτηματίας από τις ΗΠΑ φαίνεται ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με τον τίτλο του!

                             

Καθημερινά συνεχίζει να εργάζεται στο τσίρκο Shrine, στη Μοντάνα, εκτελώντας ένα από τα πιο διασκεδαστικά νούμερα. Αν και πριν από μερικά χρόνια υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο τον ανάγκασε να αποσυρθεί από τις… ταχυδακτυλουργίες που ήταν το «φόρτε» του, δεν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.
 
ο αντίθετο, μάλιστα! Βάφει κάθε απόγευμα το ρυτιδιασμένο του πρόσωπο, φοράει τη μεγάλη μύτη και την πορτοκαλί περούκα και βγαίνει στη σκηνή πανέτοιμος να προσφέρει χαρά στο αγαπημένο κοινό του.
 
                                   
 
Και στο τέλος όλος ο κόσμος τού χαρίζει τοπίο ζεστό χειροκρότημα, στηρίζοντας απόλυτα την προσπάθειά του. Άλλωστε, ο «γερο-Floyd», όπως τον λένε χιουμοριστικά οι συνάδελφοί του, δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τους νεότερους…

Σχόλια