Ανώμαλη ομαλότητα!

Από το babushkagr.blogspot.gr
Και κάπου εδώ έρχεται η στιγμή που θα σου πω πως ο χρόνος μας τελειώνει, ο χρόνος που είχες μέχρι τώρα για να αντιδράσεις φτάνει στο τέλος του. Μέχρι τώρα είχες το χρόνο να στρέφεις το βλέμμα σου αλλού όταν μια εικόνα σου χαλούσε τον ψεύτικο μικρόκοσμο σου. Είχες χρόνο να μην στηρίζεις τις διαφορές κοινωνικές ομάδες της τάξης που ανήκεις. Ήρθε η ώρα που το ρητό του Πάστορα Martin Niemöller χάνει την ουσία του, εσύ ο ίδιος πλέον χάνεις την ουσία σου. Άνθρωπε είσαι άνεργος, πεινασμένος, το παιδί σου που με απίστευτο αγώνα στήριζες ώστε να σπουδάσει του αλλάζουν πόλη και σε πολλές περιπτώσεις αντικείμενο με το σχέδιο Αθηνά. 

Και να φανταστείς ότι αυτή η γενιά πιέστηκε να σπουδάσει και να αφήσει τα χωράφια από την προηγούμενη γενιά η οποία τώρα της ξανά λέει να γυρίσει στα χωράφια για να ζήσει (Όμορφα έργα και ημέρες του Ένδοξου ΠΑΣΟΚ)! Για να ζεσταθείς, κινδυνεύεις να καείς με τις σόμπες του 1900. Έχει αρχίσει πλέον να περνά από το μυαλό σου ότι δεν θα καταφέρεις να πληρώσεις των επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ και είσαι σίγουρος ότι το ρεύμα θα στο κόψουν. Η σύνταξη του παππού μειώθηκε όσο και να μην το πίστευε. Η κοινωνία σου άνθρωπε καταρρέει και ήρθε η ώρα που θα αποφασίσεις αν θα ανατρέψεις αυτήν την ανώμαλη ομαλότητα ή αν θα μπεις στο περιθώριο της ιστορίας.

Ηγενικότερη κατάσταση που ζούμε είναι ζοφερή, αγρότες στους δρόμους και τα ΜΑΤ στα λιβάδια να βαράνε όποιον προσπαθεί να ζητήσει πετρέλαιο για να μπορέσει να παράγει. Άλλωστε το είπε και ο πρόεδρος «τα χωράφια ανήκουν στα ΜΑΤ», τα ΜΜΜ παίζουν κρυφτό με τα δικαστήρια και τον Νίκο Δένδια για να μπορέσουν να κάνουν μια απεργία. Μια συμβολική κατάληψη του ΠΑΜΕ καταλήγει στο απερίγραπτο απόφθεγμα του υπουργού εργασίας κ. Βρούτση «Νίκο σώσε με». Η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει λίγο όταν μαθαίνουμε ότι ο Αντώνης ο Σαμαράς πήγε στο Κατάρ να φέρει πρίγκιπα για τον παναθηναϊκό, προφανώς για να δήξει στον πρόεδρο και διευθυντή του ΣΚΑΪ πόσο εκτιμά την ενημέρωση που αυτός παρέχει στον υπέροχο λαό μας. Και το σόου συνεχίζεται με την ανακοίνωση του σχεδίου «Αθηνά» και τα φύλλα πορείας που θα στείλει η κυβέρνηση σε όλους τους φοιτητές για το που θα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους! Μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε ληστείες που κάνουν τρομοκράτες, τις μπαλοθιές στην κηδεία του χουντικού Ντερτηλή και έναν πόλεμο της Γαλλίας στο Μαλί.

Ένας αγαπητός φίλος πριν λίγες μέρες μου είπε πως «ο λαός είναι χαζός» αν και για μερικές στιγμές συμφώνησα σε αυτήν την τοποθέτηση του, αργότερα του απάντησα πως « οι τράπεζες είναι πολύ έξυπνες»βέβαια άνθρωπε αν και αυτό σε ανεβάζει λίγο πρέπει να καταλάβεις πως το να συζητάμε αν είναι ο λαός βλάκας η όχι δεν τιμά αυτόν τον λαό. Πέρα από αυτά όμως, υπάρχει άμεση ανάγκη για κλιμάκωση των απεργιών και των καταλήψεων. Σύνδεση όλων όσων αντιστέκονται. Πρέπει ο καθένας μας να το πιστέψει ότι οι μέρες μας είναι λίγες. Αυτή η χούντα που μας έχει διαλύσει την ζωή πρέπει να πέσει γιατί αν δεν πέσει να ξέρεις πως ο πάτος έχει απόπατο και αυτός δικό του πάτο και αυτός απόπατο κτλ. Δηλαδή αν δεν σηκώσουμε κεφάλι τώρα η υποταγή, η δεκτικότητα και η πείνα δεν θα έχει όριο για όλους εμάς.

Δεν σου γράφω για να με διαβάσεις, σου γράφω γιατί δεν μπορώ να το κάνω μόνος μου. Σου ζητάω να διεκδικήσουμε μια άλλη ζωή, να ανατρέψουμε την ομαλότητα, βαρέθηκα να τους ακούω να σπρώχνουν την τάξη μου στον κοινωνικό αυτοματισμό, φώναξε με όση δύναμη μπορείς ότι ο καπιταλισμός, η κυβέρνηση, τα μνημόνια, η ανεργία και η φτώχια σε έχουν φέρει σε αδιέξοδο και ότι οι απεργίες και οι καταλήψεις σου ανοίγουν νέους δρόμους και ορίζοντες! Φώναξε με οργή για να σκάσουν πια τα παπαγαλάκια να βρίζουν απεργούς. Ο παλιός ο κόσμος αγαπητέ τρέμει για αυτό και γίνεται όλο και πιο σκληρός, στο χέρι μας είναι αν θα τον αφήσουμε να μας δείχνει τα δόντια του ή αν θα του τα σπάσουμε.

Σχόλια