10-2-2013 Τρέχουμε στην πόλη κατά της παιδικής εργασίας

Από το www.sdyth.gr
Η Πρωτοβουλία «Τρέχοντας για τα παιδιά στο Δρόμο» και η ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων διοργανώνουν την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 στη Θεσσαλονίκη εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών κατά της παιδικής εργασίας.


Αντίστοιχη εκδήλωση έγινε στην Αθήνα (http://www.running4children.org/?page_id=1001).

Στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Αριστοτέλους, κάτω από την Μητροπόλεως, θα γίνει συνάντηση δρομέων και ποδηλατών, όπως και εθελοντών της ΑΡΣΙΣ, και θα ξεκινήσει μια μικρή γιορτή με ενημέρωση, μουσική και παιχνίδια για τα παιδιά και διανομή στους περαστικούς ενημερωτικών φυλλαδίων κατά της παιδικής εργασίας. Θα είναι εκεί και το κινητό σχολείο (Mobile School), για μια ενδιαφέρουσα και ευχάριστη συνάντηση με όσα παιδιά βρεθούν στο χώρο.

Στη συνέχεια, γύρω στις 12.30 οι δρομείς και οι ποδηλάτες θα κάνουμε μια χαλαρή περιήγηση 7 χιλιομέτρων σε δρόμους της πόλης, με το σύνθημα «Σχολείο και παιχνίδι για τα παιδιά – Χρήματα και δουλειά για τους μεγάλους». Η συμμετοχή δρομέων και ποδηλατών είναι ελεύθερη.

Όσοι – όσες ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στο έργο της ΑΡΣΙΣ με τα παιδιά στο δρόμο, μπορούν να φέρουν στο χώρο συνάντησης βιβλία, χρώματα, τετράδια και παιχνίδια που θα διανεμηθούν σε παιδιά που έχουν ανάγκη.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα διατίθενται ενημερωτικά έντυπα, μπλουζάκια και αυτοκόλλητα της Πρωτοβουλίας «Τρέχοντας για τα Παιδιά στο Δρόμο».

περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή θα κοινοποιηθούν σύντομα, ενώ θα γνωστοποιηθούν τηλέφωνο και σελίδα στο facebook για άμεση ενημέρωση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση "Τρέχοντας με τα παιδιά στο δρόμο" επισκεφθείτε τοhttp://www.running4children.org, http://arsisathina.blogspot.com

Σχόλια