Παιδιά παίζουν κλασσική μουσική με έγχορδα όργανα από σκουπίδια

Από το www.econews.gr

Η Φιλαρμονική της Χωματερής (Landfill Harmonic) είναι έναντοκυμαντέρ μεγάλου μήκους που περιγράφει μια αξιέπαινη μουσική ορχήστρα στην Παραγουάη στην οποία οι μουσικοί παίζουν όργανα φτιαγμένα από σκουπίδια.

Η Κατεούρα (Cateura) της Παραγουάης είναι μια πόλη χτισμένη κυριολεκτικά πάνω σε μια χωματερή. Οι ρακοσυλλέκτες της πόλης ψάχνουν στα σκουπίδια για εμπορεύσιμα αγαθά και τα παιδιά κινδυνεύουν από τα ναρκωτικά και τις συμμορίες.

Όταν ο διευθυντής της ορχήστρας Ζαράν και ο δάσκαλος μουσικής Φάμπιο οργανώνουν ένα πρόγραμμα εκμάθησης μουσικής για τα παιδιά της Κατεούρα έχουν περισσότερους μαθητές από μουσικά όργανα.

Όλα άλλαξαν όταν ένα παιδί τους έφερε κάτι που δεν είχαν δει ποτέ: ένα βιολί φτιαγμένο από σκουπίδια. Σήμερα, μια ολόκληρη ορχήστρα χρησιμοποιεί συναρμολογημένα μουσικά όργανα από σκουπίδια και πλέον ονομάζεται “Η Ανακυκλωμένη Ορχήστρα”.

Η ταινία δείχνει πώς τα σκουπίδια και τα ανακυκλώσιμα υλικά μπορούν να μεταμορφωθούν σε όμορφα μουσικά όργανα και το σημαντικότερο μαρτυρά την ανεκτίμητη αξία των ανθρώπων.


Σχόλια