Αυξάνονται οι Επιθέσεις όχι μόνο στους Μετανάστες αλλά και στους Ομοφυλόφιλους

Από το www.iskra.gr 11.2012
ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΝΤΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ



Το τελευταίο διάστημα δεν έχουμε μόνο μια επικίνδυνη κλιμάκωση των απρόκλητων επιθέσεων σε μετανάστες, συχνά ιδιαίτερα άγριων και αιματηρών, οι οποίες βαδίζουν πλάι-πλάι με κακομεταχείρηση και βασανισμούς, ιδιαίτερα μεταναστών, στα αστυνομικά τμήματα αλλά και πολλαπλασιασμό επιθέσεων ενάντια σε ομοφυλόφιλους συμπολίτες μας.

Μια νέα άκρως ζοφερή κοινωνική εικόνα έχει αρχίσει να σχηματίζεται στα κέντρα, στους δρόμους και τις συνοικίες των πιο μεγάλων πόλεων της χώρας μας, η οποία μπορεί να επηρεάσει σε επικίνδυνη κατεύθυνση τις πολιτικές εξελίξεις.

Αυτές τις στιγμές και πριν η εξαχρείωση και η εξαγρίωση γίνει αμετάστρεπτη στην κοινωνία, χρειάζεται μια πολύ μεγάλη ενωτική παρέμβαση της Αριστεράς, όχι με ελιτίστικους αλλά με βαθύτατα ταξικούς , κοινωνικούς και λαϊκούς όρους, η οποία θα προσφέρει προοδευτική ελπίδα στον τόπο, χωρίς την οποία δεν μπορεί να ανακοπεί η κοινωνική ζούγκλα και η κάθε μορφής ρατσιστική αγριότητα.

Στις επιθέσεις που δέχονται οι ομοφυλόφιλοι στο κέντρο της Αθήνας εστιάζει ρεπορτάζ της εφημερίδαςHuffington Post, που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική της έκδοση με τίτλο: «Στη σκιά του φόβου ζουν οι ομοφυλόφιλοι στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με το άρθρο της Φραγκίσκας Μεγαλούδη, από τον Αύγουστο καταγγέλλονται τουλάχιστον δύο ομοφοβικές επιθέσεις το μήνα. Ομάδες ατόμων με μοτοσικλέτες, ντυμένοι στα μαύρα συχνά κρατώντας μαχαίρια, περιπολούν στις περιοχές που συχνάζουν ομοφυλόφιλοι στην Αθήνα και ασκούν λεκτική και σωματική βία, γράφει η Huffington Post.

Στο δημοσίευμα παρατίθενται και δύο περιστατικά που συνέβησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως καταγγέλλει ένας 39χρονος άνδρας έξω από ένα πάρκινγκ σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας, εκείνος και ο φίλος του δέχτηκαν απειλές από δύο άνδρες, ντυμένους στα μαύρα που τους φώναζαν: «Π... θα σας πετάξουμε έξω από την Ελλάδα και δεν θα γυρίσετε ποτέ πίσω. Θα σας δώσουμε ένα μάθημα». Ο 39χρονος και ο φίλος του στάθηκαν τυχεροί, καθώς εκείνη την ώρα έφτασε στο σημείο ένας φρουρός και τους έσωσε από τα χειρότερα.

Την ίδια τύχη, όμως, δεν είχε ένας 25χρονος φοιτητής Φυσικής ο οποίος τον περασμένο Αύγουστο δέχτηκε επίθεση. Την ώρα που πήγαινε με ένα φίλο του στη στάση του λεωφορείου, δύο άνδρες πάνω σε μοτοσικλέτα τους πλησίασαν και τους ρώτησαν αν είναι γκέι. Όταν εκείνος τους απάντησε θετικά, του επιτέθηκαν. «Ξαφνικά άρχισαν να με χτυπάνε και να με κλοτσάνε. Σοκαρίστηκα. Κατάφερα να αρπάξω το κινητό μου και να καλέσω την αστυνομία», σημειώνει.

Ο νεαρός αναφέρει με πικρία ότι από τους περαστικούς που ήταν παρόντες στο συμβάν, αυτός που τον βοήθησε ήταν ένας άνδρας από το Πακιστάν. «Οι άνθρωποι απλά αγνοούσαν αυτό που συνέβαινε. Μόνο ένας καταστηματάρχης από το Πακιστάν και ένας χρήστης ναρκωτικών που περιπλανιόταν στο δρόμο ήρθαν να με βοηθήσουν». Αν και ο 25χρονος φοιτητής κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, οι δράστες δεν εντοπίστηκαν ποτέ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τέτοιου είδους επιθέσεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, που η χώρα μαστίζεται από την κρίση, αλλά και από τότε που η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή.

Σχόλια