Γιατροί του Κόσμου / Το Δένδρο από γάλα μεγάλωσε και απλώνει τα κλαδιά του σ’ όλη την Ελλάδα


Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012
Αθήνα Προπύλαια ( Στάση Μετρό Πανεπιστήμιο ), 08.00 - 22.30 
Θεσσαλονίκη Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας 16:00-20:00

Ελάτε να στήσουμε όλοι μαζί και φέτος ένα δέντρο από γάλα για να έχουν αυτά τα Χριστούγεννα όλα τα παιδιά ένα ποτήρι ζεστό γάλα. Μια μικρή αλλά σημαντική χειρονομία αγάπης και αλληλεγγύης για να κρατήσουμε ζωντανό το πνεύμα των Χριστουγέννων σε μια περίοδο που η χώρα μας βιώνει ανθρωπιστική κρίση και όλοι έχουμε ανάγκη να κάνουμε κάτι μαζί .

Στην περσινή γιορτή μας η συμμετοχή του κόσμου ήταν συγκινητική. Συγκεντρώθηκαν πάνω από 25.000 κουτιά γάλα και 3 τόνοι τρόφιμα. Φέτος, σας περιμένουμε πάλι στον πεζόδρομο στα Προπύλαια (Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε επί της Πανεπιστημίου, Στάση Μετρό Πανεπιστήμιο)και στη Θεσσαλονίκη στον Πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας (από τις 16:00-20:00) με ένα κουτί γάλα να γιορτάσουμε μαζί για τα παιδιά όλου του κόσμου.

Για Τρίτη χρονιά οι Γιατροί του Κόσμου σε συνεργασία με τους atenistas διοργανώνουν τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους για τα παιδιά που βιώνουν την οικονομική κρίση.

Επίσης μπορείτε να φέρετε μαζί σας:

• Γάλα (κουτιά)
• Βρεφικά Γάλατα (σκόνη)
• Παιδικές Τροφές
• Ρύζι
• Όσπρια
• Ζυμαρικά
• Λάδι
• Ζάχαρη

Φέτος διοργανώνουμε μια παράλληλη δραστηριότητα, μετά το στήσιμο του δένδρου μας, οι εθελοντές των Γιατρών του Κόσμου θα παραμείνουν στο χώρο σε μια σιωπηλή διαμαρτυρία μέχρι το πρωί.

Κανένα παιδί στην Ελλάδα μόνο του αβοήθητο και απροστάτευτο!!

Ολονύχτια σιωπηρή διαμαρτυρία για τα παιδιά που το βράδυ θα κοιμηθούν σε ένα κρύο κρεβάτι και χωρίς ένα ποτήρι ζεστό γάλα.

Τα φτωχά παιδιά δεν κάνουν lobying. Δεν έχουν γνωριμίες, "φίλους", επιρροές, δεν μπορούν να επιβάλουν να περάσουν νομοσχέδια αργά τη νύχτα.

Τα φτωχά παιδιά δεν διαδηλώνουν, δεν παίρνουν μέρος σε δημοσκοπήσεις, δεν μετράει η γνώμη τους.


Τα φτωχά παιδιά τα θυμόμαστε κανα δυό φορές το χρόνο, ίσα-ίσα να κάνουμε σε κάποια παγκόσμια ημέρα μια βαρυσήμαντη δήλωση και τέλος.


Τα φτωχά παιδιά είναι παντού γύρω μας και ας κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε. Πεινασμένα, τρομαγμένα, με παλιά ρούχα και τρύπια παπούτσια αλλά γεμάτα όνειρα με τις ελπίδες να χορταίνουν την πείνα τους.


Τα συναντάμε κάθε μέρα όλο και περισσότερο στα Πολυιατρεία μας .
Πάντα με το κεφάλι σκυμμένο. Και θυμώνουμε. Κάθε φορά και περισσότερο.
Για όλα αυτά που δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε.

Θέλουμε να ενώσουμε το δικό μας θυμό με τον θυμό όλων μας.

Σκεφτήκαμε τη νύχτα στις 14 του Δεκέμβρη, μετά το δέντρο που θα φτιάξουμε από γάλα και όταν η γιορτή θα τελειώσει να μείνουμε εκεί.

Όσοι αντέξουμε. Στο κρύο. Όλη τη νύχτα!!!
Σε μια σιωπηλή, βουβή, θυμωμένη, συμβολική διαμαρτυρία για όλα εκείνα τα
"αόρατα παιδιά" που υπάρχουν γύρω μας αβοήθητα στην Ελλάδα.

Που ξέρεις κάποιος μπορεί να φιλοτιμηθεί.

Βοηθήστε μας λοιπόν και μεταφέρετε το μήνυμα εκείνης της νύχτας. Κανένα παιδί στην Ελλάδα μόνο του αβοήθητο και απροστάτευτο!

Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή). Ταυτόχρονα ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Συμπληρώνοντας 22 χρόνια συνεχούς δράσης το 2012, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.
Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Περισσότεροι από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Τανζανία, την Αλγερία κ.α.

Στο πεδίο των αποστολών, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, διατηρώντας την αυτονομία τους, τόσο επιχειρησιακή όσο και οικονομική, διοργανώνουν, στελεχώνουν και χρηματοδοτούν αποστολές μέσω του ελληνικού τμήματος. 

www.mdmgreece.gr
http://www.facebook.com/mdmmailgr
https://twitter.com/GTKGreece

Σχόλια