2 σε 1 / Αποφοιτήσεις ΚΕΘΕΑ & Tι σημαίνει εφηβεία σήμερα;

Από το kethea.gr
Δικαίωμα στην ένταξη
Σε μια πολύ δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία για τη χώρα μας, που εντείνει τις εξαρτήσεις και τον κοινωνικό αποκλεισμό, το ΚΕΘΕΑ συνεχίζει να αποδίδει «καθαρούς» ανθρώπους στην κοινωνία, χάρη στην αποτελεσματικότητα των θεραπευτικών του προγραμμάτων.

Σήμερα 16 Δεκεμβρίου αποφοίτησαν από το ΚΕΘΕΑ 103 νέοι άνθρωποι οι οποίοι ολοκλήρωσαν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2012 τη μακροχρόνια διαδικασία ψυχικής απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης και αποτελούν σήμερα υγιή και ενεργά μέλη της κοινωνίας μας.

Την ώρα που η κρίση πλήττει περισσότερο τους πιο αδύναμους, στερεί από τους κοινωνικούς φορείς πολύτιμους πόρους και θέτει σε κίνδυνο τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι αποφοιτήσεις του ΚΕΘΕΑ στέλνουν το μήνυμα ότι υπάρχει απάντηση απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα, ενάντια στη συγκάλυψη ή παραμέλησή τους, τις φθηνές επιλογές διαχείρισης που στηρίζονται σε λογιστικού τύπου κριτήρια, την καταστολή και τον εγκλεισμό.

Η απεξάρτηση είναι η πιο αποτελεσματική απάντηση που διαθέτει η κοινωνία μας απέναντι στο μεγάλο ανθρώπινο, κοινωνικό και οικονομικό κόστος της εξάρτησης και η αλληλεγγύη προς όσους έχουν ανάγκη μπορεί να γίνει το ανάχωμα απέναντι στους κινδύνους που απειλούν σήμερα την κοινωνική συνοχή και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Μιλώντας εκ μέρους των αποφοίτων η Μαριάνθη Πατσελή (ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ) επεσήμανε, μεταξύ άλλων: «Η απεξάρτηση είναι πράξη ελευθερίας και η επανένταξη είναι αδιαπραγμάτευτη. Είναι επιλογή και δικαίωμα και ως δικαίωμα δεν το διεκδικούμε απλά. Το έχουμε επάξια κερδίσει σε αγώνα ζωής και θανάτου. Είναι κεκτημένο, είναι δικό μας και το απαιτούμε. Εκπτώσεις στην αξιοπρέπειά μας, δεν κάνουμε και θα δώσουμε όσες ακόμα μάχες χρειαστεί για να τη διαφυλάξουμε γιατί με αυτή θα πορευτούμε.» 

Με την ευκαιρία της Τελετής Αποφοίτησης μηνύματα έστειλαν οι πολιτικοί αρχηγοί: Αλέξης Τσίπρας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Φώτης Κουβέλης και Αλέκα Παπαρήγα.

-----------------------------------

«Τι σημαίνει εφηβεία σήμερα»
Η Μονάδα Συμβουλευτικής Χανίων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων, το Βιβλιοπωλείο «Επιλογές» και ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ σας προσκαλούν τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 19.00, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων – Νεώριο Μόρο, στην παρουσίαση του βιβλίου της Κικής Τζωρτζακάκη

«Τι σημαίνει εφηβεία σήμερα»

Η συγγραφέας θα μιλήσει για το βιβλίο και θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα «Εξαρτήσεις στην εφηβεία: η πρόταση του ΚΕΘΕΑ», από το προσωπικό της Μονάδας Συμβουλευτικής Χανίων. 

Παράλληλα θα λειτουργεί bazaar χειροτεχνικών δημιουργημάτων του Συλλόγου Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ. Τα έσοδα της πώλησης των χειροτεχνικών δημιουργημάτων και των βιβλίων θα διατεθούν στο πρόγραμμα απεξάρτησης. 

Τηλ. για πληροφορίες: 2821087040, Μονάδα Συμβουλευτικής Χανίων ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Σχόλια