Ζώα που κέρδισαν τη ζωή με προσθετικά μέλη


Από το agapotazoa.blogspot.gr
Η προσθετική μελών έχει αλλάξει τις ζωές ατόμων με αναπηρία, δίνοντάς τους μια νέα ευκαιρία στη ζωή. Αν και η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται αρκετά χρόνια στους ανθρώπους, μόλις πρόσφατα τοποθετήθηκαν προσθετικά άκρα ή άλλα μέρη του σώματος σε ζώα, κατοικίδια και μη. Για να συνεχίσουν να ζουν ευτυχισμένα κάνοντας όλες τις δραστηριότητές τους όπως πριν, κυρίως δε το… παιχνίδι!

1. Winter: το δελφίνι
Έχασε την ουράτου όταν πιάστηκε κατά λάθος σε μια σημαδούρα και το 2007 δέχτηκε ένα τεχνητό μέλος από πλαστικό που του επέτρεψε να συνεχίσει να ζει όπως πριν.

2. Beauty: ο αετός
Μια σφαίρα ενός κυνηγού έσπασε το ράμφος του και το τεχνητό μέλος τον βοήθησε να συνεχίσει να τρώει και να πίνει κανονικά, αποφεύγοντας το θάνατο.



3. Oscar: ο γάτος
Βρέθηκε κατά λάθος κάτω από μία θεριζοαλωνιστική μηχανή η οποία του ακρωτηρίασε τα δύο πίσω πόδια. Μη έχοντας όμως εξανλήσει τις επτά του ζωές (!) κατάφερε να περπατήσει ξανά όπως πριν.


4. Chhouk: ο ελέφαντας
Πιάστηκε σε μια παγίδα λαθροκυνηγών στα δάση της Καμπότζης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά το ένα από τα μπροστινά του πόδια. Χάρη στους επιστήμονες και το προσθετικό μέλος που του τοποθέτησαν κέρδισε μια δεύτερη ευκαιρία στη φυσιολογική ζωή.


5. Allison: η χελώνα
Έχασε και τα τρία «πτερύγιά» της από έναν καρχαρία με αποτέλεσμα η θαλάσσια αυτή χελώνα να μην μπορεί να κολυμπήσει. Το κοστούμι «Ninja» που της φόρεσαν οι επιστήμονες την έστειλε ξανά στα βάθη των θαλασσών.


6. Bagy: ο πελαργός
Θήμα κυνηγών και αυτός, έχασε το ράμφος του άδοξα και βρέθηκε πολύ κοντά στο θάνατο. Το προσθετικό μέλος από συνθετική ρητίνη τοποθετήθηκε με επιτυχία και είναι πάλι έτοιμος να πετάξει στη… ζωή.


7. Meadow: το μοσχάρι
Έχασε τα πόδια του από κρυοπαγήματα και κινδύνεψε να πεθάνει από σηψαιμία όταν μια ομάδα κτηνιάτρων τη γλίτωσε από το θάνατο, εφαρμόζοντας δύο προσθετικά μέλη.


8. Cassidy: ο σκύλος
Βρέθηκε στο δρόμο αποστεωμένος και άρρωστος, ενώ το ένα από τα πόδια του είχε πολλαπλά κατάγματα και φλεγμονές που επέβαλαν τον ακρωτηριασμό του. Παρόλα αυτά ο σκύλος σήμερα ζει μια φυσιολογική ζωή, επιστρέφοντας πλήρως στην καθημερινότητά του.


Σχόλια