Καφενείο.... φάντασμα στην Ορεινή Αρκαδία!


Από το www.travelstyle.gr / Τίτη Βελοπούλου


Το όνομα του χωριού Λάστα! Το πιο πιθανό είναι να μην το έχετε ξανακούσει ποτέ! Απέχει μόλις 17 χλμ. από τη Βυτίνα στο δρόμο για το χωριό Βαλτεσινίκο! Αν και πρόκειται για ένα χωριό σχεδόν εγκαταλελειμμένο μη χάσετε την ευκαιρία να το επισκεφθείτε!

Ο λόγος; Το παραδοσιακό καφενείο φάντασμα του Άη Γιώργη! Πρόκειται για έναν προσεγμένο χώρο που μοιάζει με λαογραφικό μουσείο. Στους τοίχους του θα βρείτε από παλιά όπλα και ρετρό φωτογραφίες μέχρι πορτρέτα αγωνιστών της Επανάστασης. Αν και όλα είναι τόσο τακτοποιημένα, αυτό που ξαφνιάζει είναι πως δεν υπάρχει κανείς εντός να σας εξυπηρετήσει.


Μια ανακοίνωση στην πόρτα καλωσορίζει τους επισκέπτες και τους καλεί να νιώσουν σαν στο σπίτι τους, αρκεί να σεβαστούν κι αυτοί το χώρο. Σερβιριστείτε λοιπόν μόνοι σας ρακή, ούζο, κρασί και ό,τι άλλο βρείτε και αφού τακτοποιήσετε τα πάντα εκεί που τα βρήκατε, ενισχύστε την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων ρίχνοντας χρήματα στον κουμπαρά! Είναι ένας μοναδικός χώρος που προκαλεί ρίγος, όμως, ταυτόχρονα ξυπνάει μνήμες από άλλες εποχές! Αξίζει πραγματικά μια μικρή παράκαμψη.


Σχόλια