Οι «Δραπέτες» του Αντώνη Τσακίρη: ζουν ανάμεσά μας


Από το www.tospirto.net / Γιώτα Αργυροπούλου
Οι «ήρωες» της ζωγραφικής του Αντώνη Τσακίρη είναι πρόσωπα αναγνωρίσιμα, που ζουν και κινούνται ανάμεσα μας, μόνο που έχουν ένα μικρό τουίστ. Με συμβολικές και σουρεαλιστικές λεπτομέρειες, η νέα δουλειά του έλληνα εικαστικού μιλάει για την εσωτερική μας ανάγκη να δραπετεύουμε τακτικά από την καθημερινότητα, τον κατακλυσμό πληροφοριών και το στενό πλαίσιο της ζωής μας, πραγματικά ή έστω και φαντασιακά.

«Χρειαζόμαστε την απόδραση εντός και εκτός του εαυτού μας…» σχολιάζει ο ζωγράφος σχετικά με τη νέα του δουλειά, την οποία ονομάζει «Δραπέτες». Μέσα από τις εκφράσεις των ηρώων του και τις προσωπικές ιστορίες τους, ο Τσακίρης διερευνά την άλλη όψη του πραγματικού ενώ τα έργα του μαρτυρούν διαρκώς την προσωπική «αδυναμία» του καλλιτέχνη να υπερβεί την πραγματικότητα και να συναντηθεί με κάτι μακρινό, ονειρικό, υπερρεαλιστικό.

Info
29 Νοεμβρίου 2012 έως 6 Ιανουαρίου 2013. Thanassis Frissiras Gallery, Κριεζώτου 7, 2103640288, www.thanassisfrissirasgallery.com. Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 - 14.30 και 17:30 - 20:30 Τετάρτη και Σάββατο: 11:00 - 16:00.

Σχόλια