Στις 5 Νοέμβρη η "Εφημερίδα των Συντακτών"

Με 48 σελίδες κυκλοφορεί τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου η "Εφημερίδα των Συντακτών", με στόχο να καλύψει ένα ευρύτατο φάσμα της κοινωνίας, δίνοντας ανεξάρτητη, πολυφωνική και σε βάθος ενημέρωση.

Τους στόχους της εφημερίδας παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα η διευθυντική ομάδα της. Ο Νικόλας Βουλέλης παρουσιάζοντας την έκδοση σημείωσε πως "Η «Εφημερίδα των Συντακτών» θέλει να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κρίσης και στην αντιπαράθεση των ιδεών, χωρίς εμμονές και δογματισμούς. Δεν θα αρκείται, όμως, μόνο στα μεγάλα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες".

Η εφημερίδα θα κυκλοφορεί 6 μέρες την εβδομάδα, από Δευτέρα ως Σάββατο και θα τυπώνεται στο τυπογραφείο της Καθημερινής. Εκδίδεται από την ανεξάρτητη εταιρεία «Συνεταιρισμός εργαζομένων σε εφημερίδες και περιοδικά», συνεταιρισμός που συγκροτήθηκε από ομάδα πρώην εργαζόμενων της «Ελευθεροτυπίας» και της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», με καταβολή ποσού από κάθε έναν μέτοχο του συνεταιρισμού αυτού.
Ο διευθυντής Σύνταξης, Σταμάτης Νικολόπουλος, αναφερόμενος στην ανεξαρτησία της εφημερίδας, τόνισε ότι στηρίζεται στα χρήματα όσων συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα και τις προκαταβολές από διαφημίσεις. «Δεν έχουμε πάρει ένα ευρώ από κανέναν», ανέφερε.

Η ταυτότητα της νέας εφημερίδας των συντακτών

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος: Θοδωρής Μαργαρίτης
Μέλη του Δ.Σ.: Αριστείδης Μανωλάκος, Φώτης Κρεμμύδας, Σωτήρης Μανιάτης 
Διευθυντής της Εφημερίδας: Νικόλας Βουλέλης
Σύμβουλος έκδοσης: Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Διευθυντής Σύνταξης: Σταμάτης Νικολόπουλος
Οικονομικός Διευθυντής: Βαγγέλης Τάτσης
Εμπορική Διευθύντρια: Λήδα Θωμάκου
Υπεύθυνος Έκδοσης Σαββατοκύριακου: Τάσος Παππάς
Αρχισυντάκτες Πολιτικό: Γιάννης Σμυρλάκης 
Οικονομικό: Ελένη Κωσταρέλου 
Διεθνές: Γιώργος Τσιάρας 
Ελεύθερο/Υπουργεία: Μπάμπης Αγρολάμπος 
Αθλητικό: Νίκος Ασημακόπουλος 
Καλλιτεχνικό: Βένα Γεωργακοπούλου 
Ύλη: Στέλιος Ράπτης

Αρθρογράφοι - Συνεργάτες "Ιός της Κυριακής", Γ. Καλαϊτζής, Γ. Βότσης, Β. Νέτας, Ν. Κιάος, Α. Μανωλάκος, Π. Μανταίος, Περ. Κοροβέσης, Γ. Αυγερόπουλος, Γιάννης Χάρης, Γιάννης Ξανθούλης, Γ. Μέρμηγκας, Κ. Τσουπαρόπουλος, Δ.Γκιώνης, Αστέρω Χριστοδουλίδου κ.ά.

Πηγή: www.themediaproject.gr

Σχόλια