Po.P. Art / Έκθεση ζωγραφικής από το ΚΕΘΕΑ «Έξοδος»

Το Εικαστικό Εργαστήρι του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας από 2 έως 13 Οκτωβρίου 2012.

Ο τίτλος της έκθεσης είναι Po.P. Art (Politician’s Portret ART), εμπνευσμένος από τον τίτλο του καλλιτεχνικού κινήματος POP ART, η γνωριμία με το οποίο αποτέλεσε και την αφορμή για μια ομάδα μελών του ΚΕΘΕΑΕΞΟΔΟΣ, με εκπαιδευτή τον εικαστικό Αστέρη Δημητρίου, να ζωγραφίσουν σημαντικά πολιτικά πρόσωπα που σημάδεψαν την πορεία της χώρας μας από τον 19ο αιώνα ως σήμερα.

Με μια καλλιτεχνική ματιά επηρεασμένη και από την επικαιρότητα και με έναν διαφορετικό τόνο χρώματος που ξεφεύγει από την στερεότυπη εικόνα, οι δημιουργοί δίνουν το έναυσμα για γενικότερους προβληματισμούς, αγγίζοντας στερεότυπες αντιλήψεις και προσανατολισμούς που κυριάρχησαν επί δεκαετίες στην πολιτική και κοινωνική ζωή της πατρίδας μας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 2 Οκτωβρίου και ώρα 20:00.

Θα προλογίσουν η κα Μαρία Ευθυμίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και η κα Συραγώ Τσιάρα, Ιστορικός Τέχνης, Διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:
Πρωί: 10.00 – 13.00
Απόγευμα: 18:00 – 20:30
Πηγή: www.onlarissa.gr

Σχόλια