Ένας σκύλος ήρωας


Από το newsbomb.gr
Η ιστορία του Kalag από τις Φιλιππίνες συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις πολλές που έχουμε κατά καιρούς διαβάσει για ηρωικούς σκύλους αλλά και για όσους θυσιάστηκαν για να σώσουν τα αφεντικά τους. Το ηρωικό κατόρθωμά του, η αυτοθυσία του αλλά και οι μετέπειτα τραγικές δυσκολίες της ζωης του έχουν αγγίξει -χωρίς αμφιβολία- τις καρδιές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Το ημίαιμο θηλυκό, το οποίο μοιάζει αρκετά με γερμανικό ποιμενικό, έγινε εθνικός ήρωας της χώρας πριν από μερικούς μήνες, όταν έτρεξε με αυτοθυσία επάνω σε μια μοτοσικλέτα που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο δρόμο προκειμένου να σώσει δυο μικρά κορίτσια που διέσχιζαν το δρόμο στην πόλη Ζαμποάνγκα. Ο σκύλος γλίτωσε την κόρη και την ανιψιά του ιδιοκτήτη του αλλά θυσίασε το ρύγχος και την άνω γνάθο του, που μπλέχτηκε στις ακτίνες της μοτοσικλέτας και αποσπάστηκε από το υπόλοιπο πρόσωπο. 

Η τρομακτική πληγή έμεινε για να θυμίζει την αυτοθυσία του Kabang, που παραμένει τρυφερός και πιστός, κυριολεκτικά με το μισό του πρόσωπο. «Είναι απορίας άξιον ότι Kabang επέζησε», λένε οι κτηνίατροι, «αλλά ο φρικιαστικός τραυματισμός της θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή της από την ανάπτυξη κάποιας μόλυνσης». Μια διεθνής εκστρατεία δωρεών, για να συγκεντρωθούν χρήματα για την αποκατάσταση του Kalag αλλά και το μεγάλο ενδιαφέρον μιας ομάδας κτηνιάτρων από την Καλιφόρνια δίνουν μια νέα ελπίδα ζωής στον σκύλο. 

Οι χειρουργοί σχεδιάζουν να εκτελέσουν μια λεπτή επανορθωτική χειρουργική μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, προκειμένου να αποκαταστήσουν την εμφάνιση του Kalag αλλά και να του προσφέρουν μια αξιοπρεπή ζωή στο μέλλον. Ο Anton Lim, ο τοπικός κτηνίατρος, είπε ότι ο Kalag αμέσως μετά το ατύχημα κατάφερε να απεγκλωβιστεί από τις ακτίνες της μοτοσικλέτας, φεύγοντας μακριά στα χωράφια, πιθανώς για να πεθάνει μόνο του. 

«Δύο εβδομάδες αργότερα εμφανίστηκε δημιουργώντας μεγάλη συγκίνηση στην οικογένειά του. Σκεφτήκαμε την ευθανασία αλλά επειδή ο σκύλος δεν έδειχνε να πονάει ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε», λέει ο Anton. Από εκεί και πέρα ο σκύλος συνέχισε να έχει μια κατά τα άλλα φυσιολογική ζωή, ενώ έγινε ο «εθνικός ήρωας» της πόλης. Πρόσφατα, μάλιστα, απέκτησε έξι κουτάβια, αναμένοντας τη σωτήρια επέμβαση που θα της διευκολύνει τη ζωή. «Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι'αυτήν. Εκείνη έκανε τόσα πολλά... χωρίς ανταλλάγματα», αναφέρει η οικογένεια Bunggal στον Τύπο.

Σχόλια