Φεστιβάλ Ρακοσυλλεκτών στην Τεχνόπολη

Μία πρωτότυπη γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 και την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, από το Σωματείο Ρακοσυλλεκτών «Ο Ερμής», στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Το 1ο Φεστιβάλ του Σωματείου Ρακοσυλλεκτών θα ανοίξει τις πύλες του για να μας παρουσιάσει τους «θησαυρούς», τους οποίους μπορεί ν' ανακαλύψει κανείς στα σκουπίδια, αλλά και για να μας ταξιδέψει σε άλλες εποχές μέσα από την ιστορία του κάθε αντικειμένου. 

«Ψάχναμε μια ευκαιρία να μας γνωρίσει ο κόσμος και να αλλάξει η εικόνα του για εμάς. Πολλοί από τους ανθρώπους, οι οποίοι εργάζονται πλέον ώς ρακοσυλλέκτες παλιότερα είχαν τις δουλειές τους και απολύθηκαν. Όλοι είμαστε, όμως, βιοπαλαιστές και οικογενειάρχες, οι οποίοι μοχθούν για το μεροκάματο κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες» αναφέρει ο κ.Φεριδούν Μεμής, γραμματέας του Σωματείου Ρακοσυλλεκτών «Ο Ερμής».

Όσοι επισκεφθούν το φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να βρουν «πολύτιμους λίθους», όπως χαρακτηρίζει ο κ. Μεμής τα αντικείμενα που συλλέγουν από τους κάδους απορριμμάτων, όπως αντίκες, πίνακες, βιβλία, δίσκους βινυλίου, cd, dvd, μεταχειρισμένα ηλεκτρονικά, μπιμπελό και πολλά άλλα χρηστικά αντικείμενα. Όσον αφορά τις τιμές των αντικειμένων θα είναι διαπραγματεύσιμες, όπως γίνεται σε κάθε παζάρι άλλωστε.

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ μουσικοί του δρόμου θα δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Μόλις δύσει ο ήλιος θα γίνει και η προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Σωματείο Ρακοσυλλεκτών» της Μαρίνας Δανέζη.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Νίκος Γκάτσος» (Κτίριο «Δ12») και στον προαύλιο χώρο από τις 12.00 έως τις 22.00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Ακόμη, μπορείτε να επισκέπτεστε το Σωματείο Ρακοσυλλεκτών «Ο Ερμής» κάθε Κυριακή στο παζάρι τους (Ιερά Οδός 94) από τις 06.00 έως τις 15.00 με τη γόνιμη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε και το site του σωματείου: http://somrakosoermis.blogspot.gr/

Πρόσβαση:
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518
info@athens-technopolis.gr, www.technopolis-athens.com

Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός»
Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Παλαιά Αγορά»
Λεωφορεία: 035, 049, 811, 838, 914, Β18, Γ18, 731, 031, Στάση «Παλαιά Αγορά»

Πηγή: www.tovima.gr

Σχόλια