Γυμναστείτε και ρίξτε πόρτα στη γρίπη


Το επιστημονικό έντυπο British Journal of Sports Medicine δημοσίευση αμερικανική έρευνα που υποστηρίζει πως οι άνθρωποι που γυμνάζονται συχνά, έχουν λιγότερες πιθανότητες να κρυολογήσουν ή ακόμα κι όταν κρυολογούν, τα συμπτώματα τους είναι πιο ελαφριά.

Οι επιστήμονες εκτιμούν πως αυτό συμβαίνει επειδή κατά τη διάρκεια της άσκησης, ενεργοποιούνται τα αμυντικά κύτταρα του οργανισμού. Και όταν μιλάμε για άσκηση, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πολύ εντατική άσκηση, απλά τέτοια που μας βοηθάει να βρισκόμαστε σε μια καλή φυσική κατάσταση.

Οι έρευνες έδειξαν πως από δείγμα χιλίων ατόμων, ηλικίας από δεκαοκτώ έως οδόντα πέντε ετών, που παρατηρήθηκαν για τρεις μήνες, αυτοί που ασκούνταν τακτικά, μειώνουν κατά το ήμισυ τις πιθανότητες να νοσήσουν ή αν νοσήσουν τα συμπτώματα είναι πιο ήπια.

Η ίδια έρευνα έδειξε πως ενώ οι ενήλικες, κατά μέσο όρο, κρυολογούν από δύο έως πέντε φορές το χρόνο, όσοι ασκούνται τουλάχιστον πέντε μέρες την εβδομάδα, είχαν κρυολογήσει από 4,4 έως 4,9 μέρες σε διάστημα τριών μηνών. Αυτοί που ασκούνταν από μία έως τέσσερις μέρες την εβδομάδα, είχαν κρυολογήσει για 4,9 έως 5,5 μέρες, ενώ αυτοί που γυμνάζονταν μάξιμουμ μία φορά την εβδομάδα, ήταν κρυολογημένοι από 8,2 έως 8,6 μέρες!

Πηγή: www.queen.gr

Σχόλια