Βιωματικό σεμινάριο ''Δυναμική της ομάδας''

Το εργαστήρι «Κόκκινη κλωστή…» οργανώνει βιωματικό σεμινάριο το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 με θέμα «Δυναμική της ομάδας». Ένα σύνολο ατόμων που βρίσκονται τυχαία μαζί δεν αποτελεί κατ’ ανάγκη ομάδα, όπως εμείς την εννοούμε. Η ομάδα είναι κάτι περισσότερο από το άθροισμα των μελών της, όπως και η μελωδία είναι κάτι περισσότερο από νότες τοποθετημένες στη σειρά.



Ένα σύνολο ατόμων αρχίζει να αποτελεί ομάδα όταν τα συγκεκριμένα άτομα μοιράζονται κοινές συναισθηματικές εμπειρίες και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους στο «εδώ και τώρα». Αναπτύσσουν δηλαδή την δική τους δυναμική. Η ομάδα δεν ακολουθεί μια ευθύγραμμη πορεία, αλλά από τη στιγμή της δημιουργίας της μέχρι το τέλος, διανύει μια δυναμική πορεία, περνώντας από κάποια εξελικτικά στάδια. Ως όρος, η δυναμική των ομάδων αναφέρεται στο σύνολο των ψυχο-κοινωνικών φαινομένων που αναπτύσσονται στην ομάδα και στις μεθόδους παρέμβασης του εμψυχωτή (Lewin K., 1940).. 



Στόχοι του σεμιναρίου είναι, οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν βιωματικά και μέσα από την ομαδική διεργασία: 
  • Τη δυναμική της ομάδας, 
  • Να παρατηρήσουν και να αναγνωρίζουν τα ψυχολογικά φαινόμενα που αναπτύσσονται μέσα    
  • στην ομάδα στο εδώ και τώρα. 
  • Τους ρόλους που «παίρνουν» τα μέλη. 
  • Τα στάδια που διανύει η ομάδα. 
  • Τις παρεμβάσεις του εμψυχωτή-εκπαιδευτή. 
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εμψυχωτές ομάδων παιδιών & ενηλίκων -ψυχοθεραπευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς. 

Εμψυχώτρια: Δάφνη Φιλίππου, εμψυχώτρια ομάδων, ψυχοθεραπεύτρια . 

Διάρκεια: 11.00 πμ έως 17.00μμ. 

Κόστος συμμετοχής: 50,00 € 

Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου οι συμμετοχές είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.: 

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα : 210 3421541, 210 3477010 Χάρις Γερολουκά 6944222639, Δάφνη Φιλίππου 6973200013 ή e-mail: kokiniklosti@yahoo.com , dafnifili@gmail.com

Διεύθυνση εργαστηρίου: Κτησιφώντος 7, Άνω Πετράλωνα (πλησίον ΗΣΑΠ).

www.kokkiniklosti.gr

Σχόλια