«ΔΥΟ» Ομαδική έκθεση φωτογραφίας

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Δύο» της Φωτογραφικής Ομάδας «ΚΛΙΚERS». Η έκθεση πραγματοποιείται στην Δημοτική Πινακοθήκη Θέρμης, από τις 12 Ιουλίου ως τις 4 Αυγούστου 2012. Εννέα μέλη της ομάδας επιχειρούν να προσεγγίσουν απόψεις της έννοιας του «Δύο», των ζευγαριών όχι μόνο με τη στενή έννοια του όρου, μα όπως την αντιλαμβάνεται και την εκφράζει φωτογραφικά ο καθένας.

Ζευγάρια είτε εκ φύσεως, είτε τυχαία, φευγαλέα, που προκύπτουν από συγκυρίες, είτε ακόμα και τεχνητά. Ανθρώπινες φιγούρες ή αντικείμενα που συνυπάρχουν και αποτελούν μια δυάδα σε μια τυχαία και ανύποπτη χρονική στιγμή, που μπορεί να κρατά τόσο λίγο  όσο διαρκεί το κλικ του φωτογράφου που θα τα παγώσει και θα τα κρατήσει μαζί στο χρόνο, κι έπειτα θα διαλυθούν, θα σκορπίσουν κι ίσως θα ακολουθήσουν διαφορετικές πορείες:

- Ζευγάρια του ζωικού βασιλείου στο φυσικό τους περιβάλλον (Χρόνης Δημόπουλος, Γωγώ Καρασσάβα ).

- Ζευγάρια ακινητοποιημένα εν κινήσει που μοιάζουν έτοιμα να εξαϋλωθούν, (Χάρης Γρηγορίου).

- Ζευγάρια ετερόκλητα κι εφήμερα μέσα από την καθημερινή ροή της ζωής στο δρόμο, στην παραλία, δίπλα στη θάλασσα, σε αστικά ή υπαίθρια τοπία, που ξετυλίγουν σενάρια και φτιάχνουν ιστορίες δρόμου ( Τάσος Χίος, Σταύρος Σταματίου, Ηλίας Σεφερίδης, Κοσμάς Εμμογλου).

- Ζευγάρια από την ανθρώπινη ανατομία που αποτελούν δυναμικό τρόπο έκφρασης για κάθε άνθρωπο. Η τρυφερότητα, η συστολή, η δύναμη, ο αυθορμητισμός, η χαλαρότητα μέσα από τις στάσεις των άκρων του σώματος (Έλενα Γανδά).

- Δυαδική διάσταση των ατόμων, δίπολα σύγκρουσης ή συνύπαρξης δύο διαφορετικών όψεων,
μέσα από μια απόπειρα απεικόνισης δυο εκδοχών ίδιων ατόμων σε μια φωτογραφία (Βούλα Μεταλλίδου).

Συμμετέχουν τα παρακάτω μέλη:
Έλενα Γανδά, Χάρης Γρηγορίου, Χρόνης Δημόπουλος, Κοσμάς Έμμογλου, Γωγώ Καρασάββα, Σταυρούλα Μεταλλίδου, Ηλίας Σεφεριδης, Σταύρος Σταματίου, Τάσος Χίος 

info
Εγκαίνια: Πέμπτη 12 Ιουλίου στις 7:00 μ.μ. 
Διάρκεια: 12 Ιουλίου – 4 Αυγούστου 2012

Δημοτική Πινακοθήκη Θέρμης
Καραολή - Δημητρίου & Καπετάν Χάψα, 2310 463423

Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
& ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

Σχόλια