Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Τρένο στο Ρουφ

Η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ «φόρεσε τα καλοκαιρινά της» και συνεχίζει να ξαφνιάζει ευχάριστα εγκαινιάζοντας μία δημιουργική συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με την παρουσίαση πέντε έργων βιντεοτέχνης των Sophie Calle και Gregory Shephard, YOUNG-HAE CHANG HEAVY INDUSTRIES, Γιώργου Δρίβα και Shelly Silver. 

Τα έργα με διαφορετικές προσεγγίσεις αφηγούνται ταξίδια, περιπλανήσεις, συναντήσεις και προσωπικές εκμυστηρεύσεις στο όριο μεταξύ φανταστικού και πραγματικού, ιδιωτικού και πολιτικού. Η επιμέλεια είναι του Σταμάτη Σχιζάκη.

Οι προβολές πραγματοποιούνται στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ όλο τον Ιούλιο, κάθε Τετάρτη στις 22:00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

Επόμενες προβολές 
Τετάρτη 18/7
YOUNG-HAE CHANG HEAVY INDUSTRIES
The art of sleep (η τέχνη του ύπνου), 2006
Flash animation, με και χωρίς δικτυακή σύνδεση, με πρωτότυπο σάουντρακ
Διάρκεια:18’ 45’’
Ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους

Το The art of sleep των Κορεατών YOUNG-HAE CHANG HEAVY INDUSTRIES είναι ένα flash animation μόνο με κείμενο και μουσική. Το κείμενο, που ακολουθεί το ρυθμό της μουσικής, αποτελεί τον καυστικό μονόλογο ενός άυπνου αφηγητή που αγωνιά για τη σημασία και το ρόλον της τέχνης σήμερα.

Τετάρτη 25/7
Shelly Silver, Suicide, 2003
Βιντεοταινία, έγχρωμη, με ήχο
Διάρκεια 70’
Αγγλικά, με Ελληνικούς υπότιτλους

Το Suicide της Shelly Silver είναι ένα βίντεο μεγάλου μήκους, που παίρνει τη μορφή μιας ερασιτεχνικής ημερολογιακής καταγραφής του ταξιδιού και των σκέψεων της Αμάντα. που υποδύεται ή ίδια η καλλιτέχνις. Γράφοντας το σενάριο παράλληλα με τα γυρίσματα και το μοντάζ, η καλλιτέχνις επιτρέπει στα κινηματογραφημένα συμβάντα να επηρεάσουν τη ροή της ιστορίας, καθώς αυτή εξελίσσεται. Με αυτόν τον τρόπο, χάνονται τα όρια μεταξύ αυτοβιογραφίας και μυθοπλασίας, σε μια μελαγχολική ιστορία αποξένωσης και περιπλάνησης. 

Πηγή: www.newsbeast.gr

Σχόλια