Φεστιβάλ "Επί κλίνης" στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Με ψυχαγωγικό τρόπο επέλεξαν να γλυκάνουν ασθενείς και συνοδούς, γιατροί και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο...

"Γ. Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης. Αναλαμνάνουν ρόλο ηθοποιού και ανεβαίνουν στο θεατρικό σανίδι διοργανώνοντας ένα διαφορετικό φεστιβάλ θεάτρου, που φέρει τον τίτλο: 1ο Φεστιβάλ Θεάτρου "Επί κλίνης".

Οι παραστάσεις που γίνονται με σκοπό να προσφέρουν γέλιο και διασκέδαση σε ασθενείς κυρίως, αλλά και κατοίκους του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη πραγματοποιούνται στο πάρκινγκ του Πειραματικού Εργαστηρίου, πίσω από το κτίριο της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής. Κι όλα αυτά ανάμεσα σε εφημερίες, εξετάσεις, χειρουργεία και διακομιδές, με όπλο το μεράκι για το θέατρο και η αγάπη για τους ανθρώπους.

Αν και δεν υπάρχει εισιτήριο, τυχόν έσοδα της παράστασης από συνεισφορές θεατών θα διατεθούν για καλό σκοπό. Η θεατρική ομάδα αποτελείται από δεκαέξι ερασιτέχνες ηθοποιούς, από τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους μέχρι νοσηλευτές και γιατρούς. Στην κατασκευή των σκηνικών και τη δημιουργία των κοστουμιών βοήθησε το προσωπικό ιματισμού, ράβοντας φόρμες για τους ηθοποιούς και κουρτίνες για τα σκηνικά. Οι εκτός βάρδιας νοσοκόμοι μεταφέρουν εθελοντικά τους ασθενείς στο χώρο της παράστασης και οι οδηγοί κουβαλάνε το απαραίτητο φροντιστήριο του θιάσου ακόμη κι όταν αυτός περιοδεύει.

Στην πρεμιέρα του φεστιβάλ, σήμερα, θα δοθεί η παράσταση "Κλέψε Λιγότερο" του Ντάριο Φο από τη θεατρική ομάδα "Ληνός". Στις 15 Ιουνίου, θα παιχτεί ο "Θείος Πάπαρος" του Αουγκούστο Μπόαλ από τη θεατρική ομάδα "Παραβάτες της Σκηνής" του Εμπορικού Συλλόγου Πυλαίας και στις 21 Ιουνίου "Οι Αγροίκοι" του Κάρλο Γκολντόνι, από τη θεατρική ομάδα "Μηχανή" του Ασβεστοχωρίου.

Ώρες παραστάσεων στις 21:00

Είσοδος ελεύθερη

Πηγή: www.thestival.gr

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εκφράζοντας ολη την ομάδα μας, σας ευχαριστούμε για την προβολή της προσπάθειας μας.

Λουκάς Δαγδηλέλης
Συντονιστής Ομάδας Ληνός
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εκφράζοντας όλη την ομάδα , σας ευχαριστούμε για την προβολή της προσπάθειας μας

Λουκας Δαγδηλέλης
Συντονιστής ομάδας ΛΗνός