Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες με θέμα την ελληνική κρίση

Με θέμα τον πιο επίκαιρο από ποτέ προβληματισμό, τον αγώνα ενάντια στην ελληνική κρίση, μέσα από τον κινηματογραφικό φακό το έκτο φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λος Άτζελες θα διαρκέσει από τις 31 Μαϊου εώς και τις 3 Ιουνίου.



Στόχος των διοργανωτών, όπως αναφέρει η ελληνική υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής, είναι η προβολή ταινιών της νέας γενιάς κινηματογραφιστών, οι οποίοι χρησιμοποιούν την ελληνική πραγματικότητα ως πηγή έμπνευσης τους.

Μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν είναι οι: Tungsten του Γιώργου Γεωργόπουλου, Τρεις Μέρες Ευτυχίας του Δημήτρη Αθανίτη, Άδικος Κόσμος του Φίλιππου Τσίτου, Wasted Youth του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, Σούπερ Δημήτριος του Γιώργου Παπαϊωάνου, Οι Ιππείς της Πύλου του Νίκου Καλογερόπουλου, Πρώτη Υλη του Χρήστου Καρακέπελη.

Tην ίδια στιγμή,μικρού μήκους ταινίες, όπως τα Casus Belli του Γιώργου Ζώη, Πίστομα του Γιώργου Φουρτούνη, Ο Μπαμπάς μου, ο Λένιν κι ο Φρέντυ της Ρηνιώς Δραγασάκη θα «διανθίσουν» το φεστιβάλ.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, ο Φρεντ Λίτς έχει ετοιμάσει αφιέρωμα στον μοναδικό Έλληνα σκηνοθέτη, Θεόδωρο Αγγελόπουλο, για τον οποίο άλλωστε διδάσκει και ένα ειδικό μάθημα για την προσφορά του, στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνας.

Ας αναφερθεί, ότι φέτος η απονομή των βραβείων θα λάβει χώρα το βράδυ της Κυριακής, 3 Ιουνίου, στην επίσημη κατοικία της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στο Λος Άντζελες, Ελισάβετ Φωτιάδου.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Σχόλια