Ο Αρκτούρος ταξιδεύει στις ΗΠΑ


Το πολύπλευρο έργο δυο μη κυβερνητικών οργανώσεων στην Ελλάδα για την προστασία της ελληνικής φύσης, τη διάσωση ζώων και την ανάπτυξη προγραμμάτων με σκοπό την αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με την άγρια ζωή στη χώρα μας, παρουσιάζεται σε εκδηλώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ειδικότερα, η διευθύντρια του Περιβαλλοντικού Κέντρου «Αρκτούρος» Τίνα Δρίτσα, το στέλεχος της «MOm» Βάλια Σαββίδου και ο επιστημονικός διευθυντής τους, καθηγητής βιολογίας δρ. Αλέξανδρος Καραμανλίδης, επισκέπτονται τις ΗΠΑ για να ενημερώσουν ομογενείς, φοιτητές και μέλη περιβαλλοντικών και ζωόφιλων οργανισμών για τις πολυετείς προσπάθειες που καταβάλλουν οι δυο αυτές ελληνικές οργανώσεις, στοχεύοντας στη διάσωση του οικοσυστήματος και την προστασία της καφέ αρκούδας, της μεσογειακής φώκιας και του λύκου.

Ο δρ. Καραμανλίδης μίλησε χθες το βράδυ στο ελληνικό Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Νέας Υόρκης. Ο δρ. Καραμανλίδης αναφέρθηκε συνοπτικά στο έργο που επιτελείται, δίνοντας χαρακτηριστικά παραδείγματα με την εκπαίδευση, σωτηρία και προστασία των προαναφερθέντων ζώων σε περιοχές της Ελλάδας, κάτι που συγκεντρώνει και το ενδιαφέρον διεθνών ΜΜΕ. Μεταξύ άλλων, παρουσίασε στοιχεία για την ελληνική φύση, που είναι προικισμένη με πλούσια αυτοφυή χλωρίδα και άγρια πανίδα, σπάνιας ποικιλίας σε είδη.

enikos.gr

Σχόλια