Πέθανε ο Τζιμ Μάρσαλ, ο «Father of Loud»


Από το kathimerini.gr
Ο «Πατέρας του Δυνατού Ήχου» (Father of Loud), ο Τζιμ Μάρσαλ, ο βρετανός δημιουργός των θρυλικών ενισχυτών Marshall, πέθανε σε ηλικία 88 ετών, ανακοίνωσε τη νύκτα η εταιρεία του στην ιστοσελίδα της στο Ιντερνετ.

Από τον Τζίμι Χέντριξ, τον Τζίμι Πέιτζ και τον Ερικ Κλάπτον μέχρι τον Πιτ Τάουνσεντ των WHO και τον Κουρτ Koμπέιν των Nirvana, οι μεγαλύτεροι κιθαρίστες και μπασίστες της ροκ υιοθέτησαν τον «ήχο Marshall» που ενσάρκωσε εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια ο Τζιμ Μάρσαλ.

«Εάν ολόκληρη η οικογένεια της Marshall Amplification θρηνεί τον χαμό του Τζιμ, που θα μας λείψει τρομερά, αισθανόμαστε πλουσιότεροι που τον γνωρίσαμε και είμαστε ευτυχείς που γνωρίζουμε ότι βρίσκεται σε ένα καλύτερο τόπο, όπου η ένταση του ήχου ξαφνικά δυνάμωσε», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Αρχικά ντράμερ, ο Μάρσαλ ήταν ιδιοκτήτης ενός μουσικού καταστήματος στο Λονδίνο. Άρχισε να κατασκευάζει ενισχυτές στο γκαράζ του, πριν λανσάρει το 1962 τον περίφημο ενισχυτή Marshall που έμελλε να κυριαρχήσει στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές ολόκληρου του κόσμου.

«Το Rock'n'Roll δεν θα είναι ποτέ το ίδιο χωρίς αυτόν. Αλλά οι ενισχυτές του θα ζουν για ΠΑΝΤΑ», έγραψε στο Twitter ο Σλας, πρώην κιθαρίστας των Guns N' Roses.

«Αναπαύσου εν ειρήνη Τζιμ, είσαι υπεύθυνος για μερικές από τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία της μουσικής και κατά 50% για την μείωση της ακοής μας», έγραψε στο Twitter ο μπασίστας του αμερικάνικου συγκροτήματος heavy metal Motley Crue.
 

Σχόλια