Wikileaks: Δεν ποντίστηκε στη θάλασσα ο Μπιν Λάντεν


Το ερώτημα για την τύχη της σορού του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν φαίνεται πως παραμένει ανοιχτό μετά τη διαρροή email της Stratfor από τα οποία προκύπτει πως η σορός εστάλη στις ΗΠΑ για αποτέφρωση και δεν ποντίστηκε στη θάλασσα, όπως ανακοινώθηκε μετά την επιχείρηση εξόντωσής του στο Πακιστάν.

Τα e-mail φέρεται να ελήφθησαν από την ομάδα χάκερ "Anonymous from Stratfor", μία οργάνωση που ασχολείται με θέματα γεωπολιτικής ανάλυσης και ανάλυσης των πληροφοριών. Είναι επίσης γνωστή ως η "Σκιώδης CIA".

Σύμφωνα όμως με email που έφτασαν στο WikiLeaks υψηλόβαθμο στέλεχος της Stratfor λέει πως αμφισβητεί την εκδοχή του Λευκού Οίκου για το τι απέγινε η σορός. Ο Φρεντ Μπάρτον ισχυρίζεται πως η σορός εστάλη στο Ντόβερ με αεροπλάνο της CIA και στη συνέχεια στο Ινστιτούτο Παθολογίας των Ενόπλων Δυνάμεων στο Μέριλαντ.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Anonymous ανακοίνωσαν ότι απέκτησαν πρόσβαση σε 2,7 εκατομμύρια εμπιστευτικά μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και δήλωσαν ότι θα παρέχουν "αποδείξεις για ένα σωρό εγκλήματα". Οι χάκερ δήλωσαν ότι η Stratfor, η οποία έχει την έδρα της στο Τέξας δεν είχε ιδέα από ασφάλεια όσον αφορά τις βάσεις δεδομένων της.

Αφότου σκοτώθηκε ο Mπιν Λάντεν στις 2 Μαίου 2011, η κυβέρνηση Ομπάμα δήλωσε ότι η σορός του ρίχτηκε στη θάλασσα, σε μια τελετή σύμφωνη με τις ισλαμικές παραδόσεις, όμως μια σειρά από μηνύματα δείχνει ότι ο αντιπρόεδρος της εταιρίας Φρεντ Μπάρτον αμφέβαλλε για την επίσημη εκδοχή του συμβάντος.

Οι ισχυρισμοί αναμένεται να δώσουν τροφή σε μυριάδες θεωρίες συνωμοσίας, όμως η Stratfor όχι μόνο δήλωσε ενήμερη της κλοπής των δεδομένων της, αλλά ανακοίνωσε ότι ορισμένα από τα μηνύματα πλαστογραφήθηκαν ή διαφοροποιήθηκαν ενώ ορισμένα είναι αυθεντικά - αρνήθηκε όμως σε κάθε περίπτωση να δηλώσει ποια είναι ποια.

news247.gr

Σχόλια