Μετέτρεψαν άστεγους σε Wi-Fi hotspots - Φιλανθρωπικό σκοπό είχε η πρωτοβουλία

Μπορεί να έχουμε δει πληθώρα διαφημιστικών τρικ αλλά σαν και αυτό κανένα. Η πρωτοβουλία διαφημιστικής εταιρείας στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσει τους άστεγους ως wi-fi hotspots, προκάλεσε ακραίες αντιδράσεις. Στόχος της εταιρείας, ήταν να συγκινήσει τον κόσμο στη διάρκεια του διαδραστικού φεστιβάλ που διοργανώθηκε στο Ώστιν του Τέξας. Το concept ήταν σχετικά απλό. 

Ανατέθηκε σε 13 αστέγους να παίξουν το ρόλο του router, φορώντας μπλούζες, οι οποίες ανέγραφαν το όνομα του καθενός κι από κάτω ακολουθούσε κωδικός για να συνδεθεί κάποιος στο 4G δίκτυο. Επίσης, οι άστεγοι ήταν εφοδιασμένοι με Mi-Fi (ασύρματο Wi-fi router) για να πραγματοποιείται η σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω 4G ασύρματου δικτύου. Η χρέωση ήταν 2 δολάρια τα 15 λεπτά. 

Η εταιρεία εμπνεύστηκε την ιδέα από άστεγους που πουλάνε εφημερίδες σε διάφορες πόλεις κι αποφάσισαν να την εφαρμόσουν στη σύγχρονη εποχή όπου η τεχνολογία παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων.

Παρά το φιλανθρωπικό χαρακτήρα του εγχειρήματος, αφού τα λεφτά που συγκεντρώθηκαν, δόθηκαν υπέρ των αστέγων, το διαφημιστικό κόλπο χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως «επαίσχυντο», «αποτρόπαιο» κι «απάνθρωπο».
newsbeast.gr

Σχόλια