ΚΤΜ: Δοκιμές και για το νέο Super Duke


Πριν από λίγες ημέρες είδαμε τις πρώτες κατασκοπικές φωτογραφίες του KTM Adventure. Τώρα είναι η σειρά του νέου Super Duke που προηγείται στο πρόγραμμα των Αυστριακών.


Όταν ο product manager της ΚΤΜ, Jorg Schuller, μιλούσε για τα πολλά πρότζεκτ που τρέχει παράλληλα η αυστριακή εταιρία σίγουρα εννοούσε και την επόμενη γενιά του Super Duke που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της κάποια στιγμή μέσα στο 2012.


Οι εν λόγω φωτογραφίες, ανήκουν σε αναγνώστη της βρετανικής εφημερίδας MCN (δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της www.motorcyclenews.com) ο οποίος είχε την ευκαιρία να απαθανατίσει την αυστριακή μοτοσικλέτα κατά τη διάρκεια δοκιμών αντοχής. Το νέο Super Duke θα χρησιμοποιεί τον ίδιο V2 κινητήρα των 1.290 κ.κε. που θα δούμε στο νέο Adventure, με διαφορετικές λογικά ρυθμίσεις ώστε να ταιριάζει καλύτερα στην εκρηκτική φύση της μοτοσικλέτας.

Το συγκεκριμένο μοτέρ έχει σχεδιαστεί από την αρχή και φέρει ελάχιστες ομοιότητες σε σχέση με αυτό των 990 κ.εκ., που γνωρίζουμε σήμερα. Το ίδιο ισχύει και με την εμφάνιση του νέου Super Duke. Μπορεί να παραπέμπει στο μοντέλο που αντικαθιστά, ωστόσο το κοστούμι είναι ολοκαίνουριο.

Νέο είναι και το ατσάλινο πλαίσιο χωροδικτύωμα αλλά και το εντυπωσιακό σε σχεδίαση μονόμπρατσο αλουμινένιο ψαλίδι, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε αλλαγές και στον τομέα των αναρτήσεων και των φρένων. Τέλος, η εξάτμιση έχει μετακομίσει στο πλάι της μοτοσικλέτας και σύμφωνα με την MCN το νέο Super Duke αναμένεται να έχει στο εξοπλισμό του όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά βοηθήματα (ABS, σύστημα πρόσφυσης του πίσω τροχού, χαρτογραφήσεις για τον κινητήρα), που θα το κάνουν πιο φιλικό αλλά και οικονομικό κατά την οδήγηση.
briefingnews.gr

Σχόλια