Μεταλλαγμένο γάλα: δεσμεύσεις ΟΛΥΜΠΟΣ σε Greenpeace για τις ζωοτροφές



Τα γραφεία της ΜΚΟ Greenpeaceεπισκέφθηκαν την Τρίτη 13 Μαρτίου στέλεχη της εταιρείας ΟΛΥΜΠΟΣ προκειμένου να ενημερώσουν πως η εταιρεία τους σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα, με στόχο την αποκλειστική χρήση ντόπιας, μη μεταλλαγμένης ζωοτροφής.

“Η ανακοίνωση του ΟΛΥΜΠΟΥ αποτελεί ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση,χρειάζεται όμως ακόμη πολλή δουλειά για να καταφέρει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του. Τώρα είναι ώρα να του ζητήσουμε να καταρτίσει συγκεκριμένο πλάνο με ενέργειες και χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των δεσμεύσεων του και να το ανακοινώσει στους καταναλωτές του, που θέλουν να ξέρουν ακριβώς πώς και πότε σκοπεύει να προχωρήσει” αναφέρει η Greenpeace.

H Greenpeace γνωστοποιεί πως θα “συνεχίσει να πιέζει τις γαλακτοκομικές, αλλά και όλες τις εταιρείες ζωικών προϊόντων, μέχρι να εξασφαλίσουν ότι τα ζωϊκά προϊόντα που διαθέτουν στην ελληνική αγορά προέρχονται από ζώα που τρώνε ντόπια, μη μεταλλαγμένη ζωοτροφή”.

Επισημαίνει μάλιστα πως “ποτέ δεν υπήρξε καταλληλότερη στιγμή για την ελληνική γαλακτοβιομηχανία και όλες τις εταιρείες ζωϊκών προϊόντων, να στραφούν σε ντόπια παραγωγή ζωοτροφών που θα σταματήσει τη σπατάλη εκατομμυρίων Ευρώ κάθε χρόνο για την εισαγωγή μεταλλαγμένης σόγιας και θα τονώσει την ελληνική οικονομία”.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες εταιρείες που βρέθηκαν να χρησιμοποιούν μεταλλαγμένη ζωοτροφή στις μετρήσεις της Greenpeace, “η ΔΕΛΤΑ και η ΜΕΒΓΑΛ παραμένουν σταθερά σιωπηλές, ενώ η ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ περιορίστηκε σε ανακοινώσεις χωρίς ουσία και χωρίς δεσμεύσεις για συγκεκριμένα μέτρα” αναφέρει η ΜΚΟ.

Τονίζει δε πως “η αποκλειστική ευθύνη για το τι τρώνε τα ζώα, ανήκει στην εταιρεία”.

econews.gr

Σχόλια