Απάτη η αναισθητοποίηση τίγρης από τον Πούτιν


Επικοινωνιακή απάτη ήταν τελικώς η ακινητοποίηση «επικίνδυνης τίγρης» από τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Πριν από τέσσερα χρόνια, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης είχαν δείξει τον Πούτιν να μετέχει σε επιχείρηση ακινητοποίησης «επικίνδυνης τίγρης» που είχε απειλήσει «δημοσιογράφους που τον συνόδευαν» σε εθνικό πάρκο της περιοχής Ουσούρι.

Σύμφωνα με τον... «λαϊκό μύθο», μια τίγρη εμφανίστηκε και ο τότε πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος της Ρωσίας, άρπαξε ένα όπλο με ειδικές σφαίρες που περιείχαν αναισθητικό, πάτησε τη σκανδάλη και πέτυχε να ακινητοποιήσει το ζώο, σώζοντας τις ζωές όλων. Μάλιστα, ο Πούτιν είχε εμφανιστεί σε φωτογραφίες, δίπλα στην αναίσθητη τίγρη.

Τέσσερα χρόνια μετά, ακτιβιστές και περιβαλλοντολόγοι επικαλούνται συγκεκριμένα στοιχεία που δείχνουν ότι το σκηνικό ήταν πέρα για πέρα στημένο. Η «επικίνδυνη τίγρης» δεν ήταν καθόλου «άγρια κι επικίνδυνη», ενώ είχε μεταφερθεί από ζωολογικό κήπο στην περιοχή ειδικώς για να στηθεί το επεισόδιο. Μάλιστα, συνεργάτες του Πούτιν έδωσαν στο ζώο τριπλάσια ποσότητα αναισθητικού και την ξάπλωσαν κοντά στη διαδρομή της αυτοκινητοπομπής.

Ο Πούτιν «αντελήφθη μια τίγρη», την οποία και πυροβόλησε, ενώ όλοι στη συνέχεια έσπευσαν με τα πόδια στο σημείο που βρισκόταν η ήδη αναίσθητη τίγρης, με όνομα Σέρκα. Ορισμένοι ακτιβιστές, που μελέτησαν το βίντεο μάλιστα υποστηρίζουν ότι υπάρχουν δύο διαφορετικά ζώα στις φωτογραφίες, κάτι που προκύπτει από τα διαφορετικά σημάδια στο δέρμα.

Να σημειωθεί ότι το γραφείο του Βλαντιμίρ Πούτιν αρνείται να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για τις καταγγελίες.

newsbomb.gr

Σχόλια