Δικαστής ζητά συγγνώμη για ρατσιστικό αστείο κατά του Μπαράκ Ομπάμα




Δημοσίως συγγνώμη ζήτησε ο δικαστής της πολιτείας της Μοντάνα Ρίτσαρντ Σέμπουλ για την αποστολή ενός ηλεκτρονικού μηνύματος που περιείχε ένα κακόγουστο ρατσιστικό αστείο εναντίον του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, και εξομοίωνε τους Αφροαμερικανούς με τα σκυλιά, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας.

Το επίμαχο μήνυμα είχε αποσταλεί μεταξύ φίλων, αλλά ουδέν κρυπτόν...

Ο Ρίτσαρντ Σέμπουλ δήλωσε πως είχε αποστείλει το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα σε μία μικρή ομάδα στενών του φίλων διότι δεν συμπαθεί τον Ομπάμα. Παραδέχθηκε μεν πως το αστείο του ήταν ρατσιστικό, αρνείται δε ότι ο ίδιος εμφορείται από ρατσιστικές ιδέες, όπως αναφέρεται στο άρθρο της Great Falls Tribune.

«Ποτέ μου δεν θεώρησα τον εαυτό μου ως τέτοιον [ρατσιστή]. Εκείνο που έχω να πω είναι πως εγώ πάντοτε όλα αυτά τα χρόνια μεταχειρίσθηκα τους ανθρώπους από τη δικαστική μου έδρα με τρόπο δίκαιο. Δεν πιστεύω πως ποτέ μου έχω δώσει λαβές για ρατσιστική συμπεριφορά» λέει ο ίδιος.

«Πρόθεσή μου δεν ήταν σε καμία περίπτωση να γίνει [περιεχόμενο του μηνύματος] δημόσιο. Ζητώ συγγνώμη απ' οποιονδήποτε αισθάνθηκε προσβεβλημένος και μπορώ εκ των πραγμάτων να κατανοήσω γιατί αυτός ο κόσμος αισθάνθηκε προσβεβλημένος» συνεχίζει ο δικαστής.

«Η μόνη εξήγηση που μπορώ να παράσχω είναι πως δεν είμαι υποστηρικτής του προέδρου μας, αλλά αυτό υπερβαίνει τα όρια του να μην είσαι υποστηρικτής του. Δεν απέστειλα το αστείο διότι ήταν ρατσιστικό, αλλά γιατί ήταν κατά του Ομπάμα» τονίζεται στο ίδιο άρθρο.

Ο δικαστής, ο οποίος είχε διορισθεί από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Ο.Μπους, είχε αποστείλει το προσβλητικό αστείο από την επαγγελματική του ηλεκτρονική διεύθυνση στις 20 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την Great Falls Tribune. 

in.gr

Σχόλια