Δ. ΕΙΠΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: Ηταν η πιο δύσκολη χρονιά, αλλά τα καταφέραμε


Για έναν χρόνο κάθε βράδυ σκεφτόμουν πως το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ δεν θα γίνει. Πέρασα πολλές βραδιές άυπνος, αλλά δεσμεύομαι πως δεν θα το θυσιάσουμε για κανέναν λόγο. Τελικά ο Δημήτρης Εϊπίδης τα κατάφερε και το 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης-Εικόνες του 21ου Αιώνα ξεκινά αύριο Παρασκευή και για μία ολόκληρη εβδομάδα θα προβάλλει 190 ταινίες, από τις οποίες οι 98 στο διεθνές τμήμα, οι 42 στο ελληνικό και οι υπόλοιπες στα αφιερώματα. Από τις 700.000€ που είναι ο φετινός προϋπολογισμός, έχουν βρεθεί οι 568.000€ και η διεύθυνση ευελπιστεί τα υπόλοιπα να προέλθουν από τα έσοδα της διοργάνωσης και το υπουργείο Πολιτισμού.

«Ηταν η πιο δύσκολη χρονιά, αλλά τα καταφέραμε και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Υπόσχομαι πως το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ θα μείνει στην πόλη», δήλωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής του Φεστιβάλ, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Φεστιβάλ, Γιάννης Μπουτάρης, ανέφερε πως «βούλησή μας είναι όχι απλώς να κρατήσουμε το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, αλλά και να τα αναδείξουμε».

Η αυλαία του Φεστιβάλ θα ανοίξει το βράδυ της Παρασκευής με μία σεμνή τελετή στον κινηματογράφο «Ολύμπιον», ενώ θα ακολουθήσει η προβολή του πολυσυζητημένου ντοκιμαντέρ «Indignados» του Γκάτλιφ, με θέμα το κίνημα των «αγανακτισμένων». Ο κ. Εϊπίδης έκανε μια σύγκριση του χθες με το σήμερα. Θυμήθηκε ότι το 1ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ το 1989 είχε 70 ταινίες, 8.000 θεατές και στην Αγορά παρουσιάστηκαν 13 ταινίες, ενώ φέτος οι ταινίες έφτασαν τις 190 και συγκριτικά με πέρσι που ήταν 44.000, οι θεατές αναμένεται να είναι περισσότεροι. Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε την Τετάρτη 07.03.

ethnos.gr

Σχόλια