"Πράσινο φως" στην εκκλησία


Θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα θα αξιώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως στη Εκκλησία για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην Πεντέλη. Ταυτόχρονα όμως, όπως ξεκαθαρίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θα πρέπει να λυθούν κεφαλαιώδη ζητήματα όπως αυτό του ιδιοκτησιακού των εκτάσεων στην Πεντέλη, κάτι που διερευνάται αυτή τη στιγμή και από το ίδιο το υπουργείο.

"Δεν είμαστε αρνητικοί στην επιδίωξη επένδυσης της Εκκλησίας σε φωτοβολταϊκά. Πρέπει όμως να λυθούν προηγουμένως μια σειρά από ζητήματα που επιχειρούμε να τα λύσουμε σε σειρά συσκέψεων στο υπουργείο αυτό το διάστημα" ανέφερε ο υπουργός μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για το πάρκο στο ελληνικό και το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός δεν υπάρχει ακόμα επίσημη πρόταση εκ μέρους της Εκκλησίας. Υπάρχει όμως μια προτεινόμενη επένδυση που αφορά στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε μία μεγάλη έκταση γύρω από τη μονή της Πεντέλης και ταυτόχρονα μία πρόταση αναδάσωσης σε μεγάλης έκτασης καμένη περιοχή.

enikos.gr

Σχόλια