Χρήση νέων τεχνολογιών από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης



Το 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει φέτος την πρώτη εφαρμογή του Φεστιβάλ για κινητό τηλέφωνο, η οποία παρέχεται δωρεάν. Μέσα από αυτήν ο χρήστης μπορεί να ενημερώνεται για το πρόγραμμα και για όσα συμβαίνουν στη διάρκεια της διοργάνωσης.


Όπως δήλωσε ο διευθυντής του ΦΚΘ, Δημήτρης Εϊπίδης: «Η διάθεση του Φεστιβάλ να ενσωματώνει νέες τεχνολογίες είναι γνωστή. Στη φετινή διοργάνωση, εγκαινιάζουμε τη συνεργασία μας με το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεματικής του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης παρουσιάζοντας την πρώτη εφαρμογή του Φεστιβάλ για κινητό τηλέφωνο, η οποία παρέχεται δωρεάν»

Ο χρήστης θα μπορεί να δει το σύνολο του προγράμματος του Φεστιβάλ και να λάβει ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο μέσω του Twitter για όσα συμβαίνουν στο δεκαήμερο.

Παράλληλα, παρουσιάζοντας το Streaming Project – Ντοκιμαντέρ σε ταυτόχρονη μετάδοση, το οποίο εγκαινιάστηκε πέρυσι, ο κ. Εϊπίδης είπε ότι «οι ταινίες της ζώνης των 8.30 στο Ολύμπιον θα μεταδίδονται ταυτόχρονα σε πέντε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου μέσω του πανεπιστημιακού δικτύου GRNET, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε κάθε φίλο του ντοκιμαντέρ να το παρακολουθήσει χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη».

Η επιστημονική υποστήριξη του εγχειρήματος, στη ζωντανή μετάδοση μέρους του προγράμματος του φεστιβάλ (live streaming) σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, θα γίνει από το Εργαστήριο Ηλεκτρακουστικής και Τηλεοπτικών Συστημάτων του ΑΠΘ υπό την καθοδήγηση του καθηγητή κ. Γιώργου Παπανικολάου.

Το Φεστιβάλ ξεκινά στις 9 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 18 του μήνα.

in.gr

Σχόλια