Αντίο... αυτοδυναμία – «Μαύρο» σε μνημονιακά κόμματα και Ντόρα!
Η Χρυσή Αυγή μπαίνει στη Βουλή, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ παλεύουν για την 4η θέση. Εννέα κόμματα στη Βουλή, αλλά κανένα δεν έχει αυτοδυναμία. Κοντά στο 30% η αποχή!

Αυτό αλλά και η άνοδος των κομμάτων της Αριστεράς προκύπτουν από το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue, που δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής.

Η Νέα Δημοκρατία χάνει τρεις μονάδες αλλά παραμένει πρώτη με ποσοστό 28% και ακολουθούν Δημοκρατική Αριστερά με 16%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ με 11%, το ΛΑΟΣ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι Οικολόγοι με 4% και Χρυσή Αυγή με 3,5%. 

Εκτός Βουλής μένει η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ η αποχή φτάνει το 27,5%.

Το 52% των πολιτών διαφωνεί με την υπερψήφιση του νέου μνημονίου, αντίθετα από το 38% που συμφωνεί. Το 46% των ερωτηθέντων θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο τυπικής χρεοκοπίας, ενώ το 10% πιστεύει ότι η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει.

Στα ύψη είναι η δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση, που φτάνει το 87% αλλά το 45% των πολιτών έχει θετική γνώμη για τον Λουκά Παπαδήμο.

Ο Φώτης Κουβέλης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός. Τον ακολουθεί ο Γιάννης Δημαράς, παρά το γεγονός πως το Άρμα Πολιτών συγκεντρώνει μόλις στο 1%. 

Ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπας, ο Αντώνης Σαμαράς, η Αλέκα Παπαρήγα, η Ντόρα Μπακογιαννη, ο Γιώργος Καρατζαφέρης και τελευταίος ο Γιώργος Παπανδρέου. 

newsit.gr

Σχόλια