Σχολείο αλληλεγγύης (πάει παντού!) Οι εθελοντές του Τutorpool είναι καθηγητές και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν
Το σχολείο αλληλεγγύης απευθύνεται σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη και τα μαθήματα συνήθως γίνονται στο σπίτι του μαθητή υπό την επίβλεψη του γονέα. Στο site υπάρχει χάρτης με τις περιοχές και τα μαθήματα που προσφέρονται ενώ όποιος καθηγητής θέλει να βοηθήσει μπορεί να κάνει αίτηση ή να πληροφορηθεί περισσότερα tutorpool.gr .

Πρόκειται για μία νέα προσπάθεια εφαρμογής της αλληλεγγύης στο χώρο της παιδείας και δημιουργήθηκε από πολίτες (δάσκαλους, καθηγητές, φοιτητές από την ευρύτερη επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και ανθρώπους των τεχνών, των γραμμάτων, του πολιτισμού και του αθλητισμού) που «πιστεύουν ότι το δικαίωμα στην παιδεία είναι θεμελιώδες».

Διευκρινίζουν ότι το Tutorpool δεν δημιουργήθηκε για να αναπληρώσει τις ελλείψεις της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά για να προσφέρει ίσες ευκαιρίες στους μαθητές. «Ένα δίκτυο εθελοντισμού και αλληλεγγύης για την παιδεία δεν έχει ξανασυμβεί στη χώρα μας και είναι παρήγορο το ότι δημιουργήθηκε σε μια περίοδο όπου η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση απαξιώνεται καθημερινά (σχολικές μονάδες καταργούνται, άλλες συγχωνεύονται -όλες υπολειτουργούν, μαθητές κάνουν μάθημα χωρίς σχολικά εγχειρίδια κ.λπ.) ενώ όλο και περισσότεροι γονείς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις ανάγκες που δημιουργεί το υπάρχον εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Ευχαριστούμε Tutorpool-ίστες και καλούμε τους φίλους μας εκπαιδευτικούς να μας γράψουν την άποψή τους πάνω στο θέμα.
doctv.gr

Σχόλια