ΚΕΘΕΑ MOSAIC - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ


TO ΚΕΘΕΑ MOSAIC καταγγέλλει τις συνεχείς και αυξανόμενες, το τελευταίο διάστημα, ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου στεγάζεται και το Κέντρο μας.

Ομάδες κουκουλοφόρων, οπλισμένων με ρόπαλα και με φασιστικούς προσανατολισμούς και στοχεύσεις, εφορμούν στην περιοχή και επιτίθενται σε περαστικούς μετανάστες, σε μια προσπάθεια «εκκαθάρισης» της περιοχής από τους αλλοδαπούς με το επιχείρημα της υπεράσπισης των κατοίκων.

Θεωρούμε, ότι η αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού, απαιτεί την ευρύτερη κοινωνική συμμαχία και συνεργασία, των ευαισθητοποιημένων κατοίκων της περιοχής, των φορέων και των Οργανώσεων που παρέχουν ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε έλληνες και μετανάστες, και όποιων άλλων συλλογικοτήτων αντιστρατεύονται τον ρατσισμό και την κοινωνική περιθωριοποίηση.

Η δημοκρατική, ψύχραιμη και αλληλέγγυα εκτίμηση της κατάστασης, μπορούν να οδηγήσουν στην θωράκιση της κοινωνίας των πολιτών απέναντι στην εκκόλαψη τέτοιων πρακτικών που σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης.

ΚΕΘΕΑ MOSAIC

Σχόλια