ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ: Μπετόβεν στην Αφρική / “Kinshasa Symphony” από το εβδομαδιαίο φεστιβάλ Cine Doc

Το καλό φεστιβάλ Cine Doc που προβάλλει διεθνή ντοκιμαντέρ στο Γαλλικό Ινστιτούτο και στον κινηματογράφο Δαναό συνεχίζει το αφιέρωμα της μουσικής ενότητας Βήματα και Νότες με το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ “Kinshasa Symphony” των Claus Wischmann & Martin Baer.


KINSHASA SYMPHONY: Η Κινσάσα είναι η πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Κονγκό και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Αφρική. Παρ’ ότι οι 10 εκατομμύρια κάτοικοι ζουν σε μια από τις φτωχότερες γωνιές της γης, δημιούργησαν τη μοναδική φιλαρμονική ορχήστρα στην Κεντρική Αφρική, την L’Orchestre Symphonique Kimbanguiste. Αποτελείται από 200 αυτοδίδακτους μουσικούς. Στην ταινία με αφορμή τις πρόβες για μια μεγάλη υπαίθρια συναυλία αφιερωμένη στην επέτειο ανεξαρτησίας της χώρας τους, παρακολουθούμε την καθημερινότητα του Κονγκό αλλά και το πάθος που έχουν οι κάτοικοι της Κινσάσα για τη μουσική και την ίδια τη ζωή. Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου και από τότε έχει παιχτεί σε σχεδόν 100 φεστιβάλ κερδίζοντας πολλές διακρίσεις και βραβεία κοινού.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ: Το DOC TV είναι χορηγός επικοινωνίας του Cine Doc και προσφέρει 5 (πέντε) διπλές προσκλήσεις για την προβολή του “Kinshasa Symphony” την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Μπορείτε να στείλετε e-mail στο cinedoc@doctv.gr με το ονοματεπώνυμό σας μέχρι τις 12 το πρωί της Τρίτης 07.02. Θα ειδοποιηθείτε με e-mail το μεσημέρι της Τρίτης.

Info: “Kinshasa Symphony”. Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 20:00, Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31 και Κυριακή 12 Φεβρουαρίου (15:30), Κινηματογράφος Δαναός, Λ. Κηφισίας 109. Εισιτ.: 6 ευρώ. 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΥΚΑΣ / doctv.gr

Σχόλια